Menu

Δύο διατροφικές συνήθειες που μειώνουν τη γονιμότητα

Η διατροφή είναι ένας απ' τους καθοριστικούς παράγοντες για τη συνολική υγεία του οργανισμού, και όχι απλά για το βάρος. Εξίσου σημαντική είναι και στο κομμάτι της γονιμότητας, όπως υποστηρίζει μια νέα έρευνα με επικεφαλής την καθηγήτρια Κλερ Ρόμπερτς του Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, σε σχεδόν 5.600 γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τη νέα διεθνή επιστημονική έρευνα, οι γυναίκες που τρώνε συχνά "fast food" και λίγα έως καθόλου φρούτα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μείνουν έγκυες και έχουν μικρότερες πιθανότητες μέσα σε ένα χρόνο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κλερ Ρόμπερτς του αυστραλιανού Πανεπιστημίου της Αδελαΐδας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Human Reproduction", μελέτησαν σχεδόν 5.600 γυναίκες που δεν είχαν γεννήσει στο παρελθόν.

Σε σχέση με τις γυναίκες που δεν έτρωγαν ποτέ ή έτρωγαν σπάνια "πρόχειρο" φαγητό (μπέργκερ, πίτσες, σνακ κ.α.), όσες το έκαναν τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, χρειάσθηκαν κατά μέσο όρο ένα μήνα παραπάνω για να μείνουν έγκυες.

Σε σχέση με τις γυναίκες που έτρωγαν φρούτα τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, όσες έτρωγαν μόνο μία έως τρεις φορές το μήνα, χρειάσθηκαν περίπου μισό μήνα περισσότερο για να συλλάβουν παιδί.

Μεταξύ των γυναικών που έκαναν την μικρότερη κατανάλωση φρούτων, ο κίνδυνος υπογονιμότητας (πάνω από ένα έτος για να «πιάσουν» παιδί) ήταν 12% έναντι 8% του μέσου όρου των γυναικών. Μεταξύ όσων γυναικών έτρωγαν το περισσότερο φαστ φουντ, η πιθανότητα υπογονιμότητας ήταν 16% έναντι 8%.

Όσον αφορά τα πράσινα λαχανικά και τα ψάρια, η έρευνα δεν έδειξε ότι επιταχύνουν την εγκυμοσύνη.

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ