Menu

Εξ-ασφάλισε την καριέρα σου! Γιατί με εμάς;Γιατί να επιλέξω το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου;

Με την οικονομική κρίση να έχει «αποδομήσει» την ελληνική αγορά εργασίας, οι επιπτώσεις της φαίνεται πως σταδιακά «δομούν» την ουσία του επαγγέλματος του ασφαλιστικού συμβούλου.

Με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αποτελεί το μεγάλο ασθενή της χώρας, την κατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος και το κράτος να αδυνατεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα αυτά, οι Έλληνες πολίτες ολοένα και περισσότερο στρέφονται στην ιδιωτική ασφάλιση.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να ανταποκριθούν στη μεγάλη ζήτηση έχουν δημιουργήσει ασφαλιστικά προϊόντα για όλα τα βαλάντια, γεγονός που καταρρίπτει έμπρακτα την αντίληψη ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι προνόμιο των πλουσίων.

Έτσι η θέση εργασίας του ασφαλιστικού συμβούλου αναβαθμίζεται και μετατρέπεται σταδιακά σε «κοινωνικό» επάγγελμα.

Γιατί λοιπόν κάποιος να εργαστεί ως ασφαλιστικός σύμβουλος;

 • «Στροφή» στην ιδιωτική ασφάλιση. Η στροφή αυτή λόγω των προαναφερθέντων αιτιών σε συνδυασμό με την δυναμική που προσφέρει η ψηφιοποίηση στην προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων και στην ανάπτυξη των εταιρειών αποδεικνύουν πως συγκεντρώνει τα στοιχεία εκείνα μιας αναπτυσσόμενης αγοράς. Σ’ αυτό συνηγορούν εμμέσως και τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως η ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης είναι πίσω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, επομένως με την επένδυση σε κλάδους, όπως η υγεία και η σύνταξη, δίνονται περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξής της.

 • Επάγγελμα με πολλαπλά… κέρδη. Η έννοια του κέρδους είναι πολλαπλής φύσεως, οικονομικής, αλλά και ηθικής. Όσον αφορά στα οικονομικά οφέλη, στο συγκεκριμένο επάγγελμα η σκληρή δουλειά αμείβεται, χωρίς να υπάρχει όριο. Αναφορικά με το ηθικό κέρδος, είναι γνωστό πως ο ασφαλιστικός σύμβουλος έχει στα χέρια του τη ζωή των πελατών του, αλλά και το μέλλον μιας επιχείρησης. Η ηθική ικανοποίηση που αισθάνεται όταν βρίσκεται δίπλα στον πελάτη τη δύσκολη στιγμή, προσφέροντας λύση, είναι ανεκτίμητης αξίας.

 • Επάγγελμα με ευέλικτο ωράριο. Το να εργάζεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας σου παρέχει τη δυνατότητα να εργάζεσαι όσες ώρες επιθυμείς την ημέρα και να δημιουργείς το δικό σου πρόγραμμα κάθε φορά. Ωστόσο, όσο ωραίο κι αν ακούγεται , το να εργάζεσαι στην ελεύθερη αγορά, οφείλεις να σέβεσαι τους δικούς της άτυπους κανόνες, αν θέλεις να επιβιώσεις και να εξελιχθείς.

 • Είσαι αφεντικό του εαυτού σου. Ποιος δεν θα ήθελε να μην έχει αφεντικό; Με μια πρώτη απάντηση: όλοι! Το να είσαι αφεντικό του εαυτού σου παρέχει μια αξιοζήλευτη ελευθερία δράσης, ενώ αποφεύγονται τυχόν προβλήματα τριβών που γεννώνται σε μια τυπική εργασιακή σχέση μισθωτού- αφεντικού. Σε μια δεύτερη απάντηση, το να εργάζεται κανείς ελεύθερα έχει τις δυσκολίες του, τις οποίες δεν μπορούν όλοι εύκολα να αντιμετωπίσουν. Κι εδώ ο σωστός τρόπος εργασίας, η αυτοπειθαρχία και ο αυτοσεβασμός δίνουν τη λύση σε κάθε είδους πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.


 

"ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ"

Η Εθνική Ασφαλιστική κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά τόσο στον Κλάδο Ζωής όσο και στους Γενικούς Κλάδους .

Με ιστορία άνω των 125 ετών έχει καταστήσει το όνομά της συνώνυμο με την απόλυτη φερεγγυότητα, ενώ συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και παράλληλα βελτιώνει τις υποδομές της, ώστε να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον Έλληνα καταναλωτή.

Η Εθνική Ασφαλιστική διαθέτει το μεγαλύτερο και το πιο ικανό Εταιρικό Δίκτυο Πωλήσεων και ανταμείβει την ομαδικότητα, την εργατικότητα, τη γνώση και τη θέληση για συνεχή προσπάθεια.

Η συνεργασία με την Εθνική Ασφαλιστική σου εξασφαλίζει:

 • Συνεργασία με την ηγέτιδα δύναμη στον ασφαλιστικό χώρο, που το όνομά της ταυτίζεται με την έννοια της ασφαλιστικής συνείδησης
 • Σιγουριά, ως εργαζόμενος σε εταιρία μέλος του μεγαλύτερου χρηματοοικονομικού οργανισμού στη Νοτιοανατολική Ευρώπη
 • Αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης και εξέλιξης
 • Σαφήνεια και διαφάνεια στις προϋποθέσεις, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που απαιτούνται για την εξέλιξή σου
 • Σύγχρονο κανονισμό εξέλιξης και αμοιβών, που αποτελεί κινητήρια δύναμη για καριέρα υψηλών προδιαγραφών

 


 

"ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ INSURANCE2day.gr"

Με αδιάψευστο κριτήριο τη «Συμ-μετοχή», αναζητούμε συνεργάτες, οι οποίοι θα γίνουν συμμέτοχοι στην εργασιακή μας πορεία και μέτοχοι στα επιχειρηματικά μας βήματα. 

Γιατί σας παρέχουμε:

 • Ένα σύγχρονο τρόπο σκέψης και εργασίας με διαφορετική από τη συνηθισμένη εργασιακή κουλτούρα και νοοτροπία
 • Συνεχή εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες, που προκύπτουν από την εξέλιξη της ασφαλιστικής αγοράς


Γιατί έχουμε:

 • Πολυετή εμπειρία σε ζητήματα και κλάδους, που καλύπτουν το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς
 • Εξειδίκευση στην Ανάλυση Ασφαλιστικών Κινδύνων (Insurance Risk Management)
 • Γραπτό και προσυμφωνημένο Κανονισμό Εξέλιξης και Αμοιβών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ