Menu

Τελικά η πρόληψη...σώζει ζωές!

«Η σωστή διατροφή, η σωματική άσκηση, η αποφυγή τοξικών ουσιών και η διακοπή του καπνίσματος αποτελούν τα βασικά μυστικά για την πρόληψη του καρκίνου», επισήμαναν κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες από το χώρο της υγείας σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στις 2 Φεβρουαρίου.

Με θέμα «Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου», παρουσιάστηκαν στοιχεία για το πώς η υιοθέτηση μιας στρατηγικής πρόληψης, που θα μετουσιωνόταν σε ανάλογη κουλτούρα από τους πολίτες, θα μπορούσε να είχε σώσει περίπου 3,7 εκ. ανθρώπους. 

Τα άκρως ανησυχητικά στοιχεία για την πορεία της νόσου του καρκίνου οδήγησαν τους επιστήμονες να εκπέμψουν sos στην Πολιτεία, ζητώντας την υιοθέτηση μιας εθνικής πολιτικής για την προληπτική ιατρική- διατροφή, η διαμόρφωση της οποίας θα ξεκινά από την εκπαίδευση μαθητών για την αξία της υγιεινής διατροφής μέχρι και την υιοθέτηση πληθυσμιακών προγραμμάτων έγκαιρης διάγνωσης. 

Ωστόσο, δεν δίστασαν να αναφερθούν και στην έλλειψη  βούλησης στην εφαρμογή του νόμου για το κάπνισμα, το οποίο φαίνεται πως σε 90% ευθύνεται για τη νόσο του καρκίνου του πνεύμονα και ιδίως σ’ ό,τι αφορά τη χώρα μας για 8.000 θανάτους το χρόνο. Μάλιστα, η κωλυσιεργία στην εφαρμογή του νόμου φαίνεται πως οδηγεί σε αγανάκτηση αρκετούς Έλληνες,  με το 75%, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται κι ένας στους δύο καπνιστές, να είναι θυμωμένοι και να θεωρούν πολιτισμική υποβάθμιση της χώρας τη μη εφαρμογή του νόμου για την προστασία τους από το παθητικό κάπνισμα. 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

 

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ