Menu

Η ψηφιοποίηση της υγείας ως σημαντική πρόκληση για την Ελλάδα

Αν και διεθνώς συντελείται μια ψηφιακή επανάσταση στον τομέα της υγείας, η Ελλάδα φαίνεται πως δεν ακολουθεί αυτή τη τάση, με αποτέλεσμα να είναι ουραγός στις λεγόμενες «ψηφιακές λύσεις».


Σύμφωνα με έρευνες, η λεγόμενη «ψηφιακή υγεία» αποτελεί το μέλλον του κλάδου αυτού, συμβάλλοντας τόσο στην εξοικονόμηση των συστημάτων υγείας όσο και στην καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά και παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς. Αυτό επιτυγχάνεται και μέσω της πρόσβασης των ασθενών σε νέα «εργαλεία» από «έξυπνες» συσκευές, μια πρόσβαση η οποία ολοένα και περισσότερο αυξάνεται. Έτσι, η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη του κλάδου της υγείας.

Για την Ελλάδα, ωστόσο, οι «ψηφιακές λύσεις» δεν είναι διαδεδομένες σε τόσο υψηλό βαθμό. Παρά την χρηματοδότηση προγραμμάτων από την ΕΕ για την εισαγωγή της πληροφορικής στο ΕΣΥ, υπήρξαν πενιχρά αποτελέσματα και έτσι το ΕΣΥ παραμένει χωρίς ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα. Εξαίρεση αποτελεί το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και εξετάσεων, το οποίο λειτουργεί από την ΗΔΙΚΑ, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό.

Επομένως, η Ελλάδα έχει δρόμο ακόμα να διανύσει ως προς την εφαρμογή των καινοτομιών της τεχνολογίας προς την κατεύθυνση ψηφιοποίησης της υγείας. Πρόκειται για μια πρόκληση, η ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τόσο την ποιότητα της υγείας, όσο και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ