Menu

Σώζουν οι ασφαλιστικές τον ιδιωτικό κλάδο υγείας;

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση στάθηκε «μοιραία» για τον τομέα της δημόσιας υγείας, οι αδυναμίες του οποίου προϋπήρχαν και επιδεινώθηκαν. Το ίδιο συνέβη και στις ιδιωτικές κλινικές, με τα αίτια να εντοπίζονται σε διαφορετικούς οικονομικούς παράγοντες: η μειωμένη ρευστότητα, τα υψηλά δάνεια, η εφαρμογή του rebate και clawback «στέρευσαν» τα ταμεία των ιδιωτικών κλινικών. Ωστόσο, σημειώνεται ένα παράδοξο: παράλληλα με τις οικονομικές απώλειες που παρατηρούνται, παρατηρείται μια στροφή των Ελλήνων στην ιδιωτική περίθαλψη, με την ιδιωτική ασφάλιση να τους εξασφαλίζει το «εισιτήριο» σ’ αυτήν.


Οι Έλληνες, επομένως, ασφαλίζονται ιδιωτικά και εξασφαλίζουν μια θέση στην ιδιωτική νοσοκομειακή περίθαλψη, όταν αυτή χρειάζεται και απαιτείται. Θα μπορούσε, επομένως, να πει κανείς πως οι ασφαλιστικές εταιρίες «σώζουν» τα ιδιωτικά θεραπευτήρια; Κατά μία έννοια ναι.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες δίνουν «ανάσα» στον ιδιωτικό κλάδο υγείας, ο οποίος με τη σειρά του αναδιαμορφώνεται, αποτελώντας πόλο έλξης για αρκετούς ξένους επενδυτικούς οίκους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για συνέργειες και εξαγορές ανά τον κόσμο. Η εξαγορά του Metropolitan, αλλά και το επικείμενο deal στο ΙΑΣΩ αποτελούν μερικά παραδείγματα, κάνοντας τους κύκλους της αγοράς να μιλάνε για ένα νέο χάρτη στο επιχειρείν του κλάδου υγείας.

 

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ