Menu

Καλπάζει η ιλαρά

Εβδομάδα με την εβδομάδα μακραίνει ο κατάλογος των κρουσμάτων ιλαράς στη χώρα μας, που πλέον ξεπερνούν τα 477.


Είναι ενδεικτικό ότι την περασμένη εβδομάδα δηλώθηκαν 72 νέα κρούσματα της νόσου, αριθμός σχεδόν διπλάσιος από εκείνον που καταγράφονταν την προπερασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το επίκεντρο της επιδημικής έξαρσης συνεχίζει να βρίσκεται στη Νότιο Ελλάδα, κυρίως στην Αττική και την Πελοπόννησο.
“Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας -μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά. Επίσης, κρούσματα καταγράφονται και σε επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι” αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Εφιστά, παράλληλα, την προσοχή όλων για την πρόληψη έναντι της νόσου, καθώς αναμένει την εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, συστήνει τον εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

“Δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές” προειδοποιούν οι επιστήμονες του φορέα

Πηγή: virus.com.gr

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ