Menu

Το «έξυπνο» χάπι είναι γεγονός

Την εποχή που όλα οδεύουν προς την αυτοματοποίηση και υπάρχουν αμέτρητα app, ήρθε να προστεθεί άλλη μια ανακάλυψη, που εισάγει νέα δεδομένα στην υγεία και για την ώρα θεωρείται αμφιλεγόμενη.

Ο λόγος για το «έξυπνο» χάπι που στην Αμερική ήδη έλαβε έγκριση απ’ τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να μειωθεί το κόστος που προκαλεί στη φαρμακευτική δαπάνη η μη σωστή εκτέλεση των ιατρικών συνταγών απ’ τους ασθενείς.

Έτσι, η νέα αυτή τεχνολογία που ουσιαστικά έρχεται να δώσει λύση σε εκείνους που ξεχνούν να πάρουν τα χάπια τους τη σωστή ώρα, επιτρέπει στο χάπι να «γνωρίζει» τι ώρα έγινε η λήψη απ’ τον οργανισμό. Χάρη σε ένα ειδικό επίθεμα που θα είναι ενσωματωμένο στο χάπι και στη συνέχεια με την χρήση μιας ειδικής εφαρμογής για smartphones, ο ασθενής θα μπορεί να ξέρει πότε πήρε την αγωγή του αλλά και να λαμβάνει ειδοποίηση για το πότε πρέπει να πάρει το επόμενο χάπι. Με τη συναίνεση του μάλιστα μπορεί να ενημερώνονται γιατροί καθώς και άλλα πρόσωπα ώστε να έχουν εικόνα.

Αξίζει να σημειωθεί, όπως επισημαίνει σε σχετικό δημοσίευμα το Euro2day.gr, ότι μόνο στις ΗΠΑ η ζημία που προκαλούν οι «ξεχασιάρηδες» ασθενείς υπολογίζεται σε 100 έως 300 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ