Menu

Κατά τον Bill Gates αυτά τα 5 χαρακτηριστικά εγγυώνται την επιτυχία

Αν αναζητάτε ένα πρότυπο ισόβιας επιτυχίας, δεν θα βρείτε καλύτερο από τον Bill Gates.


Με ένα δίκτυο που αξίζει σχεδόν 80 δις δολάρια, ο Gates είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Οι φιλανθρωπικές του δραστηριότητες έκαναν στην πραγματικότητα τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Και επιπλέον, πραγματοποίησε το όνειρό του, το οποίο ήταν να υπάρχει ένας προσωπικός υπολογιστής σε κάθε γραφείο.

Τι οδήγησε στην επιτυχία του Gates; Αναμφισβήτητα, βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή με το κατάλληλο concept για ένα προϊόν. Με το πέρασμα όμως των χρόνων, ο ίδιος υπέδειξε μερικές συμπεριφορές, οι οποίες πιστεύει ότι οδήγησαν στη συνέχιση της επιτυχίας του. Αποτελούν έναν καλό οδηγό για οποιονδήποτε σε οποιοδήποτε πεδίο δραστηριότητας.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο πρέπουσες συμπεριφορές που αναζητά και τις οποίες μπορεί να ενστερνιστεί ο καθένας μας:

1. Μάθετε πώς να λέτε όχι
Ο Gates έλαβε αυτή τη συμβουλή από το Warren Buffet και είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε όλους είτε είναι πλούσιοι και επιτυχημένοι είτε όχι. Πάντα θα υπάρχει μια ατέρμονη προσφορά ευκαιριών, πραγμάτων, σκοπών που να μας ενδιαφέρουν κ.ο.κ. Σε αυτόν τον πολυάσχολο κόσμο, το να ξέρει κανείς πότε και πώς να λέει όχι σε projects, σε κοινωνικού ενδιαφέροντος προσκλήσεις και σε άλλα αιτήματα, μπορεί να αποτελεί το σημαντικότερο ταλέντο που χρειάζεται. Η δεξιότητα αυτή θα σας επιτρέψει να εκτιμήσετε τι είναι αληθινά σημαντικό για εσάς και έτσι να αφοσιωθείτε σε αυτό.

2. Δεχτείτε την κριτική
«Αποδεχτείτε με θέρμη τα κακά νέα έτσι ώστε να μάθετε πού χρειάζεστε τη μεγαλύτερη βελτίωση», συμβουλεύει ο Gates στο βιβλίο του Business @ the Speed of Thought. Μπορεί να μην είναι καθόλου ευχάριστο να ακούτε κάποιον να σας λέει πόσο χάλια τα πήγατε, όμως χωρίς αυτού του είδους το feedback, η διαδικασία της μάθησης και της ανάπτυξής σας θα επιβραδυνθεί κατά πολύ. Η κριτική μου δίνει πάντα μια καινούρια προοπτική που δεν είχα , αλλά τη χρειάζομαι.
Φυσικά, δεν είναι χρήσιμες όλες οι κριτικές, οπότε καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε την κριτική σας ματιά για να τις ξεχωρίσετε.

3. Αισιοδοξία
Μπορεί να είναι δύσκολο να είστε αισιόδοξοι σε έναν κόσμο που όλα μοιάζουν να γίνονται λάθος. Ωστόσο, χωρίς αισιοδοξία, κανείς δεν θα ξεκινούσε μια εταιρεία, δεν θαεφεύρισκε μια νέα ιδέα, δεν θα δοκίμαζε ένα νέο προϊόν ή μια αγορά.
Ο Gates εκτιμά την αρετή της αισιοδοξίας και δεδομένου ότι το έργο του ασχολείται με κάποια από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα του πλανήτη μας, όπως η σωματεμπορία, η πείνα, η φτώχεια, χρειάζεται πολλή αισιοδοξία. «Η αισιοδοξία πολλές φορές απορρίπτεται ως μάταιη ελπίδα» σημειώνει σε μια ομιλία του στο Stanford το 2013. «Αλλά υπάρχει επίσης και η μάταιη απελπισία»

4. Να είστε πρόθυμοι να αποτύχετε
«Η επιτυχία είναι χάλια δάσκαλος. Αποπλανεί τους έξυπνους ανθρώπους κάνοντάς του να σκέφτονται πως δεν μπορούν να χάσουν», έγραψε στο βιβλίο του The Road Ahead. Ένα προϊόν που σήμερα δεν μπορεί να αποτύχει, αύριο να θεωρηθεί απαρχαιωμένο. Μπορεί να βρίσκετε την επιτυχίες πιο διασκεδαστικές από τις αποτυχίες, αλλά οι τελευταίες είναι που θα σας διδάξουν περισσότερο και θα σας κάνουν να ωριμάσετε.

5. Η ικανότητα να εστιάζετε σε ένα στόχο και να προοδεύετε προς αυτόν
Σε ένα ετήσιο γράμμα της εταιρείας του Gates, ο ίδιος παρέδωσε ορισμένα διδάγματα από την ιστορία της ατμομηχανής. «Μπορείτε να επιτύχετε απίστευτη πρόοδο, αν θέσετε έναν ξεκάθαρο στόχο και βρείτε το μέτρο που θα οδηγήσει την πρόοδο προς το στόχο,» έγραψε. Συνέχισε λέγοντας πως το να βρει κανείς και το σωστό τρόπο και το σωστό μέτρο για να ακολουθήσει την πρόοδο του στόχου είναι εκπληκτικά δύσκολο.

Από την άλλη, αν δεν ήταν, θα το έκαναν όλοι.

Πηγή: epixeiro.gr

 

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ