Menu

Ημερίδα για το GDPR απ' το ΕΙΑΣ

Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα "GLOBAL DATA PROTECTION (GDPR)" διοργανώνει το ΕΙΑΣ την Παρασκευή 25 Μαΐου και ώρα 13:30 – 16:00 στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος).

Η εξαιρετικά επίκαιρη Ημερίδα, διάρκειας τριών εκπαιδευτικών ωρών, επιλαμβάνεται των επιδράσεων του προηγούμενου Κανονισμού στην οργανωτική και λειτουργική δομή των Ασφαλιστικών Εταιρειών και των Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, καθώς και στην καθημερινότητα της εργασίας των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Αναλύει και εύληπτα παρουσιάζει τις επερχόμενες αλλαγές του Κανονιστικού Πλαισίου, τις εξηγεί και προτείνει ενδεδειγμένους τρόπους ανταπόκρισης και συμπεριφοράς των δομών των Ασφαλιστικών Εταιρειών, των Εταιρειών της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και, βεβαίως, των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών όλων των βαθμίδων.

Τα θέματα της Εκπαιδευτικής Ημερίδας:

  • Πεδίο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 
  • Περιγραφή κύριων σημείων του Γενικού Κανονισμού
  • Η έννοια του ορισμού Υπεύθυνου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οι αρμοδιότητες
  • Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων
  • Δικαιώματα Υποκειμένου των Προσωπικών Δεδομένων
  • Αρχή Προστασίας Δεδομένων
  • Προβλεπόμενες κυρώσεις και πρόστιμα έναντι καταστρατηγήσεων
  • Προτάσεις προσαρμογής Ασφαλιστικών Εταιρειών, Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στο ρυθμιστικό πλαίσιο του Κανονισμού.

Σε ποιους απευθύνεται

α. Διοικητικά Στελέχη Ασφαλιστικών Εταιρειών και Εταιρειών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, που η εργασία τους συσχετίζεται αμέσως ή εμμέσως με το πελατειακό κοινό, τους προμηθευτές και τα συνεργαζόμενα δίκτυα πωλήσεων των επιχειρήσεών τους.

β. Ειδικότερα, Διοικητικά Στελέχη Αποζημιώσεων, Εκδόσεων, Οικονομικών Υπηρεσιών, Προμηθειών, Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing και Εξυπηρέτησης Πελατών, που η φύση της εργασίας τους προϋποθέτει σχέσεις με Πελάτες, Προμηθευτές και Συνεργάτες Δικτύων Πωλήσεων.

 γ. Στελέχη Νομικών Υπηρεσιών και Διευθύνσεων Κανονιστικής Συμμόρφωσης που επιθυμούν να εμβαθύνουν στο εν λόγω θεματικό αντικείμενο.

δ.  Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων (Συντονιστές Ασφαλιστικών Συμβούλων, Unit Managers, Ασφαλιστικούς Συμβούλους, Πράκτορες και Μεσίτες Ασφαλίσεων), καθώς εξ ορισμού επηρεάζονται στην καθημερινότητα των εργασιακών σχέσεών τους με το πελατειακό τους κοινό.

ε.  Στελέχη Τραπεζών και Επιχειρήσεων που επίσης εξ ορισμού επηρεάζονται από τις προβλέψεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων.

Εισηγήτρια της Εκπαιδευτικής Ημερίδας είναι η Κωνσταντίνα Λόντου, Δικηγόρος, Νομική Σύμβουλος, με εξαιρετική εμπειρία και τεχνογνωσία επί θεμάτων Ασφαλιστικού Δικαίου, Ασφαλιστικών Θεσμών και Οργάνωσης της Ασφαλιστικής Αγοράς, ως διατελέσασα επί σειρά ετών Γενική Διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και εκπροσωπήσασα την Ελλάδα ως Εθνική Εμπειρογνώμων και Επόπτρια Ασφαλίσεων σε διεθνή και κοινοτικά όργανα και φόρα.

Κόστος Συμμετοχής

Εταιρείες – Μέλη ΕΙΑΣ

εξατομικευμένες συμμετοχές: €50

πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €40 ανά συμμετοχή

Εταιρείες - μη Μέλη ΕΙΑΣ

εξατομικευμένες συμμετοχές: €60

πολλαπλές συμμετοχές (άνω των τριών): €50 ανά συμμετοχή

Μέλη ΕΙΑΣ ALUMNI SOCIETY

εξατομικευμένες συμμετοχές: €25

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ