Menu

Οι ιδιωτικές κλινικές εκπέμπουν SOS λόγω αδυναμίας αποπληρωμής «clawback»

Επιμέλεια για το Insurance2day.gr: Ιωάννης Σταυρακούκας

Τις προηγούμενες μέρες η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για λουκέτο όλων των ιδιωτικών κλινικών εάν οι θεσμοί επιμείνουν στην άμεση είσπραξη του συνόλου του μη καταβεβλημένου «clawback» (επιστροφή χρημάτων λόγω επιβεβλημένης «απομείωσης» των απαιτήσεών τους από τον ΕΟΠΥΥ).

Το ζήτημα είναι εξόχως σημαντικό, καθώς όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, «εάν η τρόικα απαιτήσει άμεση παρακράτηση του clawback, για το οποίο έχουμε συμφωνήσει την τμηματική, μηνιαία, σε δόσεις παρακράτηση, με λογιστικό συμψηφισμό, τότε όλες οι κλινικές θα διακόψουν τη λειτουργία τους». 

Με το ποσό να ανέρχεται περί τα 650 εκατ. ευρώ, η άμεση αποπληρωμή του σημαίνει τη μη πληρωμή των ιδιωτικών κλινικών τους επόμενους οκτώ μήνες, με συνέπεια το άμεσο κλείσιμο όλων των κλινικών σε όλη την χώρα. 

Ήδη μέχρι σήμερα το ίδιο μέτρο, έστω και με την ισχύουσα τμηματική καταβολή, σύμφωνα με την Ένωση των κλινικαρχών, είχε ως αποτέλεσμα το βίαιο κλείσιμο 35 κλινικών και άλλων 5 ενταγμένων πρόσφατα στο άρθρο 99, από τις 190 που λειτουργούσαν το 2010.

Διαβάστε όλο το άρθρο της Βάσως Βεγίρη για το Underwriter.gr εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ