Menu

Ποινή κάθειρξης 10 ετών σε ασφαλιστικό σύμβουλο για πλαστογραφία και υπεξαίρεση

Βαρύς έπεσε την Τρίτη ο πέλεκυς του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου σε ασφαλιστικό σύμβουλο, που καταδικάστηκε σε μια από τις 3 υποθέσεις, που εκδικάστηκε σε βάρος του και συγκεκριμένα σε υπόθεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και υπεξαίρεσης, που κινήθηκε μετά από μήνυση μιας κατοίκου Παραδεισίου.


Το δικαστήριο του επέβαλε συγκεκριμένα ποινή κάθειρξης 10 ετών (μετά από συγχώνευση) ενώ προηγουμένως δεν του αναγνώρισε με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο έπαυσε εξάλλου την δίωξη λόγω πλημμεληματικού χαρακτήρα εις βάρος του συγκατηγορούμενου του, τραπεζικού υπαλλήλου που είχε κριθεί πρωτοδίκως ένοχος άμεσης συνέργειας σε εξακολουθητική υπεξαίρεση.

Το δικαστήριο ανέβαλε εξάλλου, λόγω ωραρίου, την εκδίκαση άλλης υπόθεσης με μηνυτή τον σύζυγο της ως άνω πολιτικής ενάγουσας για την οποία έχει καταδικαστεί ο ασφαλιστικός σύμβουλος πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, για την 11η Ιουνίου 2018 και ανέβαλε για την 12η Νοεμβρίου 2018 την εκδίκαση της τρίτης υπόθεσης για την οποία έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή κάθειρξης 8 ετών μετά από μήνυση 20 ατόμων από τους οποίους φέρεται, να αφαίρεσε στην ασφαλιστική εταιρεία, στην οποία εργαζόταν, με το πρόσχημα επενδύσεων σε αμοιβαία κεφάλαια υψηλής κερδοφορίας, το συνολικό ποσό των 1.753.736,31 ευρώ.Τα θύματα ισχυρίζονται ότι ο μηνυόμενος τους χορηγούσε εικονικά αμοιβαία κεφάλαια.

Στην υπόθεση που εκδικάστηκε, η μηνύτρια υποστήριξε ότι τον Ιούνιο του 1998 ο ασφαλιστής, την έπεισε ότι επέρχεται χρηματιστηριακή κρίση και ότι έπρεπε να εξαγοράσει σταδιακά τα μετοχικού χαρακτήρα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων και να τα επενδύσει σε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ομολογιακού χαρακτήρα.
Αναφέρθηκε εν συνεχεία στις περιοδικές ενημερώσεις για την πορεία των επενδύσεών της στα αμοιβαία του μηνυόμενου ασφαλιστή και υποστηρίζει πως την παρέπεισε να επενδύσει σε πρόσθετη επένδυση σε άλλα αμοιβαία κεφάλαια μέσω τράπεζας που δραστηριοποιείται στη Ρόδο, που ήταν δήθεν μεσεγγυούχος και θεματοφύλακας της επένδυσης, ενέργεια στην οποία, όπως καταγγέλλει, είχε αρωγό και συνεργάτη του τραπεζικό υπάλληλο, με συνέπεια να υποστεί ζημιά ύψους 323.725 ευρώ.

Η μηνύτρια υπήρξε αντισυμβαλλόμενη της ασφαλιστικής εταιρείας σε επτά λογαριασμούς (μητρώα) αμοιβαίων κεφαλαίων και τα ποσά των εξαγορών των επενδύσεων πιστώνονταν για λογαριασμό της στην Εμπορική Τράπεζα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται μολονότι εισέπραττε με την ιδιότητα του ασφαλιστικού συμβούλου ποσά από τον λογαριασμό της, προκειμένου στη συνέχεια να τα επανακαταθέσει για λογαριασμό της σε λογαριασμό, που τηρούσε η Γενική Τράπεζα στην Εμπορική Τράπεζα ως θεματοφύλακας των προαναφερομένων αμοιβαίων κεφαλαίων, εντούτοις ιδιοποιήθηκε παράνομα τα χρήματα, που περιήλθαν στην κατοχή του.

Ο ασφαλιστικός σύµβουλος υποστηρίζει ότι η µηνύτρια είχε πλήρη ενηµέρωση για την επένδυση των χρηµάτων της πράγµα το οποίο φέρεται να συνοµολογεί σε εξώδικό της η ασφαλιστική εταιρεία.

Υποστηρίζει ότι της έχουν αποδοθεί οι επενδύσεις της ενώ κάνει λόγο και για ένα δάνειο ύψους 147.000 ευρώ που είχε λάβει από το σύζυγό της και την ίδια το οποίο, όπως διατείνεται, έχει επιστρέψει.

Ο ταμίας της τράπεζας αρνείται κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του επισημαίνοντας ότι η μηνύτρια είχε αναλάβει 10.000 ευρώ έχοντας υπογράψει σχετικό ένταλμα πληρωμής πράγμα που ισχύει και για τη δεύτερη ανάληψη που έκανε ποσού 21.000 ευρώ αλλά και ακόμη μια ύψους 40.000 ευρώ.

Επί του εντάλματος πληρωμής, όπως τόνισε, υπάρχει και σημείωση για κατάθεση με συμψηφισμό σε λογαριασμό που ανήκει στον ασφαλιστή η οποία προφανώς του δόθηκε, όπως εξήγησε, από τη μηνύτρια.

Υποστηρίζει επιπλέον ότι η μηνύτρια μετέβαινε στην τράπεζα μαζί με τον ασφαλιστή και προέβαιναν μετά από μεταξύ τους συνεννοήσεις σε διάφορες αναλήψεις και καταθέσεις.

Επεσήμανε επιπλέον ότι από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010 οπότε και υπεβλήθη η μήνυση η μηνύτρια δεν είχε ποτέ ξανά διαμαρτυρηθεί.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Φ. Κωστόπουλος και ως συνήγορος πολιτικής αγωγής ο δικηγόρος κ. Κ. Κυπραίος.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ