Menu

Γιατί είναι ορθός ο ορισμός ενός Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων σε μια εταιρία

Η ισχύς του νέου Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από το Μάιο του 2018 θέτει νέα δεδομένα στην λειτουργία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι έχουν «ριχτεί στη μάχη» εναρμόνισης των συστημάτων τους με το πνεύμα του Κανονισμού.


Μια από τις προβλέψεις του εν λόγω Κανονισμού είναι ο ορισμός ενός υπεύθυνου προστασίας δεδομένων (Data Protection Officer - DPO), ο ρόλος του οποίου είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός. Συγκεκριμένα, οφείλει να ενημερώνει και να συμβουλεύει τον υπεύθυνο επεξεργασίας ή τον εκτελούντα την επεξεργασία δεδομένων και τους υπαλλήλους της επιχείρησης σχετικά με τη νέα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων, καθώς επίσης να παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τον Κανονισμό με σκοπό την ελαχιστοποίηση του κινδύνου παραβίασης, η οποία θα επιφέρει υψηλά πρόστιμα, τα οποία μπορεί να ανέρχονται μέχρι το ποσό των Ευρώ 20 εκατ. ή, σε περίπτωση επιχειρήσεων, έως το 4 % του συνολικού παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών του προηγούμενου οικονομικού έτους.

Να σημειωθεί ότι ο ορισμός υπεύθυνου δεν είναι υποχρεωτικός για τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς, αν και θεωρείται προτιμητέα λύση, καθώς έτσι διασφαλίζεται η σωστή και καλή λειτουργία του Κανονισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ