Menu

Tέλη Ιουνίου τα τεστ απόδοσης για τους Διοικητές των Νοσοκομείων

Περί τα τέλη Ιουνίου η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σχεδιάζει εκ νέου σύσκεψη με όλους του Διοικητές των Νοσοκομείων, προκειμένου να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητά τους.


Και αυτό διότι με βάση τόσο τους στόχους του υπουργείου Υγείας όσο και τις δεσμεύσεις μας στους δανειστές, οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να ελέγχουν πλήρως τις δαπάνες, περνώντας τα οικονομικά από κόσκινο.

Γι αυτό και με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το υπουργείο Υγείας, μέσα στον Ιούνιο πρέπει να γίνει νέα αξιολόγηση σε όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων, καθώς λήγει η προθεσμία που τους είχε δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για να τηρήσουν ορθή διαχείριση στο νοσοκομείο τους.
Κάτι που άλλωστε προβλέπεται και στους «Στρατηγικούς στόχους και άξονες παρέμβασης του υπουργείου υγείας για τις υπηρεσίες υγείας της χώρας έτους 2017». Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Διοίκηση με στόχους – μέτρηση της αποτελεσματικότητας -Εφαρμογή Βέλτιστων Πρακτικών, Αποτελεσματικότερη και Αποδοτικότερη Διοίκηση με σεβασμό στον πολίτη».

Ειδικότερα οι Διοικητές των Νοσοκομείων θα εξετασθούν εκτός των άλλων για το κόστος των νοσηλειών, για τις εισαγωγές που έχουν γίνει, τον αριθμό των εξετασθέντων στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), για τη φαρμακευτική δαπάνη ανά ασθενή, και επίσης για το αν έχουν τηρήσει τον προϋπολογισμό.
Άλλωστε και το ίδιο το υπουργείο Υγείας έχει υπογράψει «μνημόνιο» με το υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση των προϋπολογισμών σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ.
Μάλιστα σύμφωνα με τις οδηγίες που τους είχαν δοθεί προ τετραμήνου από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στην αξιολόγησή τους αυτή θα πρέπει να απαντήσουν και γραπτώς στα ερωτήματα σχετικά με τους νοσηλευθέντες, τα φάρμακα, το υγειονομικό υλικό, το συνολικό κόστος και τον προϋπολογισμό, ώστε να μπορούν να κριθούν.

Εξάλλου στο μνημόνιο προβλέπεται συνεχής έλεγχος των οικονομικών των Νοσοκομείων ώστε να συγκρατηθεί η δαπάνη. Βέβαια στην διαδικασία της εξέτασής των Διοικητών των Νοσοκομείων θα ληφθεί υπ’ όψιν και η γνώμη των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), ενώ αναμένεται να ερωτηθούν και οι συνδικαλιστές.
Με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί στους Διοικητές και οι Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων, θα έπρεπε οι στόχοι που έχουν δοθεί από το υπουργείο Υγείας, να τεθούν σε γνώση, αρχικά του ΔΣ του κάθε νοσοκομείου αλλά στη συνέχεια και όλων των εργαζομένων, μέσα από συνελεύσεις κάθε υπηρεσίας /διεύθυνσης χωριστά.

Πηγή: www.healthreport.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ