Menu

Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για τα χρέη των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία

Με νέα προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών, περίπου 28 εκατ. ευρώ χρέη ανασφάλιστων για νοσήλια στο ΕΣΥ θα διαγραφούν προς την εφορία.


Πρόκειται για μια διαγραφή χρεών προς τα δημόσια νοσοκομεία, η οποία αφορά ένα σημαντικό αριθμό ανασφάλιστων ασθενών και επειδή αδυνατούσαν να αποπληρώσουν το κόστος νοσηλείας τους, υπέγραφαν δήλωση αποδοχής χρέους ώστε να μεταφερθεί το χρέος στη ΔΟΥ, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν 28 εκατ. ευρώ.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», η συγκεκριμένη προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση αποτελεί «σημαντική παρέμβαση κοινωνικής ανακούφισης, η οποία ανοίγει τον δρόμο για την πλήρη υγειονομική κάλυψη των πολιτών, χωρίς καμία επιβάρυνση και με διαγραφή και των επιβαρύνσεων που είχανε καταχωρηθεί στο παρελθόν”. Μάλιστα, όπως τόνισε, εκείνη στοχεύει στη μείωση των υγειονομικών ανισοτήτων εξ’ αιτίας της περιορισμένης πρόσβασης ενός σημαντικού αριθμού πολιτών στις υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ