Menu

Στροφή των Ελλήνων στα Απογευματινά Ιατρεία των Νοσοκομείων

Με την ελπίδα ότι θα πληρώσουν λιγότερα φαίνεται ότι καταφεύγουν στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων οι Έλληνες ασθενείς.
Αύξηση καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στις επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων όπου οι ασθενείς μπορούν να επιλέξουν τον γιατρό που θα τους εξετάσεις, με μία βασική όμως λεπτομέρεια: θα τον πληρώσουν από την τσέπη τους.


Γι αυτό άλλωστε πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι το απόγευμα το ΕΣΥ γίνεται ιδιωτικό! Με τους συνδικαλιστές μάλιστα να διαμαρτύρονται ακριβώς γι αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις και οι ίδιοι οι υπάλληλοι των νοσοκομείων όταν δέχονται τις διαμαρτυρίες των ασθενών που καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους και για εξετάσεις, απαντούν πως μετά τις δύο τα νοσοκομεία γίνονται…ιδιωτικά.

Παρ’ αυτά όλο και περισσότεροι ασθενείς φαίνεται να τα προτιμούν. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τις Α΄ Υγειονομικής Περιφέρειας, τα τελευταία δύο χρόνια (από το 2014 έως και το 2016) καταγράφηκε αύξηση στις επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία των 24 μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας που κυμάνθηκε στο 16,13%.
Συγκεκριμένα ενώ το 2014 είχαν πάει για να εξετασθούν με χρήματα από την τσέπη τους σε γιατρών των απογευματινών ιατρείων 174.334 ασθενείς, το 2015 αυξήθηκαν σε 189.345 για να φθάσουν το 2016 τους 202.458 ασθενείς.

Δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, επανασχεδιάζει τα απογευματινά ιατρεία προκειμένου να γίνουν πιο ελκυστικά.

Ειδικότερα με στόχο να διατηρηθούν τα απογευματινά ιατρεία και να αυξηθούν και τα έσοδα για τα νοσοκομεία, οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξει μείωση των τιμών, ώστε οι ασθενείς να τα προτιμούν σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα.
Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει να μειώσει τις τιμές. Φάνηκε ξεκάθαρα πως οι ασθενείς ίσως και να επέλεγαν να πηγαίνουν στα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων, αφού με την τελευταία μείωση των τιμών που έγινε επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, η κίνηση αυξήθηκε ραγδαία.

Πηγή: HealthReport.gr | Συντάκτης: Δήμητρα Ευθυμιάδου

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ