Menu

Χρήσιμες πληροφορίες από την Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ για την ασφάλιση κατοικίας

Δείτε αναλυτικά τις πληροφορίες που παρέχει η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ (ΈΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ- Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ) για τα δικαιώματα του καταναλωτή στην ασφάλιση της κατοικίας και ειδικότερα αυτής που αφορά τις ενυπόθηκες κατοικίες από στεγαστικό δάνειο.

Χρήσιμες πληροφορίες

Εάν λάβετε στεγαστικό δάνειο, η Τράπεζα σας υποχρεώνει να ασφαλίσετε το ακίνητό σας για σεισμό και πυρκαγιά. Έχετε το δικαίωμα να επιλέξετε οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία θέλετε, αρκεί το ασφαλιστήριο συμβόλαιο να πληροί τις καλύψεις που αναφέρονται στη σύμβαση του στεγαστικού δανείου. Οι υποχρεωτικές καλύψεις είναι αυτές του σεισμού και της πυρκαγιάς. Οι υπόλοιπες καλύψεις είναι προαιρετικές.

Εάν έχετε ήδη ασφαλίσει το ακίνητό σας μπορείτε, εάν θέλετε, να αλλάξετε ασφαλιστική εταιρεία, πριν την ανανέωση του συμβολαίου.

Ασφάλιση σε άλλη εταιρεία από αυτή της τράπεζας

Εάν θέλετε να αλλάξετε εταιρεία θα πρέπει να το κάνετε προσκομίζοντας το νέο ασφαλιστήριο τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη λήξη του παλαιού, ώστε να προλάβετε την τράπεζα και να μην “τραβήξει” τα χρήματα της ασφάλειας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό για την ανανέωση του συμβολαίου. Επίσης, όταν προσκομίσετε το ασφαλιστήριο της άλλης εταιρείας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να περιλαμβάνονται τα σωστά στοιχεία της ασφάλισης, για να αποφύγετε τον κίνδυνο να απορριφθεί το συμβόλαιο σας από την τράπεζα. Τα κύρια στοιχεία που πρέπει να προσέξετε, είναι:

• η σωστή περιγραφή του ακινήτου

• η αναγραφή της τράπεζας ως δικαιούχου

• ο προσδιορισμός της ασφαλιζόμενης αξίας του ακινήτου (αξία ανακατασκευής)

Πηγή: www.asfalisinet.gr

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ