Menu

Τι είναι η «Απαλλαγή» στα συμβόλαια υγείας

Το NextDeal.gr αναφέρεται σε δημοσίευμά του στην έννοια της «απαλλαγής» στα συμβόλαια υγείας. Πιο συγκεκριμένα:


«Απαλλαγή» είναι το χρηματικό ποσό που αφαιρείται από το σύνολο των αναγνωρισμένων εξόδων νοσηλείας του ασφαλισμένου από ασθένεια ή ατύχημα και αναγράφεται στον πίνακα παροχών του συμβολαίου υγείας.

Πληθώρα είναι τα συμβόλαια υγείας που δίδονται στους ασφαλισμένους πελάτες με την παροχή «Ποσό Απαλλαγής» ή αλλιώς «Εκπιπτόμενο Ποσό».
Ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία οι επιλογές απαλλαγών των συμβολαίων υγείας ποικίλουν π.χ. 500, 750, 1.000, 1.500, 2.000, 2.500, 3.000, 3.500, 4.000, 4.500, 5.000, 10.000 ευρώ κ.α. χρηματικά ποσά τα οποία σύμφωνα με τους όρους του ασφαλιστηρίου αναλαμβάνει να πληρώσει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση νοσηλείας του. Συνήθως όσο μεγαλύτερο είναι το «ποσό απαλλαγής», τόσο φθηνότερο είναι το τελικό ασφάλιστρο που πληρώνει για το συμβόλαιο του.

Το ποσό της απαλλαγής μπορεί να παραμένει σταθερό με την πάροδο των ετών ισχύος του ασφαλιστηρίου ή και να αυξάνεται συνήθως με την ταυτόχρονη αύξηση του ύψους του ανώτατου ποσού κάλυψης, ή και να διαφέρει για κάθε ασφαλιζόμενο μέλος του ιδίου ασφαλιστηρίου κ.α.. Υπάρχουν ακόμα και συμβόλαια υγείας που μειώνουν στο «μισό» το ποσό απαλλαγής που επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος όταν η νοσηλεία πραγματοποιηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο, ή είναι one day clinic δηλαδή νοσηλεία χωρίς διανυκτέρευση, ή σε ειδικό συμβεβλημένο θεραπευτήριο κτλ.

Η απαλλαγή αθροίζεται στα έξοδα νοσηλείας του ασφαλισμένου και όχι σε τυχόν επιδόματα όπως, χειρουργικό και νοσοκομειακό επίδομα, επίδομα μητρότητας, απώλεια εισοδήματος, αποζημίωση σοβαρών ασθενειών κ.α. για τα οποία ο ασφαλισμένος αποζημιώνεται στο ακέραιο. Επιπλέον στις περιπτώσεις διαδοχικών νοσηλειών (νοσηλείες για το ίδιο περιστατικό υγείας) η απαλλαγή επιβαρύνει τον ασφαλισμένο μόνο κατά την πρώτη νοσηλεία και πάντοτε με προϋποθέσεις και ανάλογα τους όρους του εκάστοτε συμβολαίου. Ακόμα η απαλλαγή εφαρμόζεται με παραμέτρους και στα έξοδα που θα πραγματοποιηθούν για νοσηλείες εξωτερικού, Ευρώπη, Αμερική, Καναδά, κτλ ή ακόμα σε ορισμένες ιδιαίτερες περιπτώσεις αποζημίωσης εξόδων έκτακτων περιστατικών ανάλογα το συμβόλαιο και την εταιρεία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ