Menu

Πώς αποζημιώνεται η «Τροφική Δηλητηρίαση» πελατών επιχειρήσεων εστίασης μέσα από συμβόλαια εταιρειών

Το nextdeal.gr πρόσφατα δημοσίευσε ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την αποζημίωση πελατών επιχειρήσεων για λόγους τροφικής δηλητηρίασης που προβλέπεται στα συμβόλαια διαφόρων ασφαλιστικών εταιρειών, με αφορμή την καλοκαιρινή περίοδο και την αύξηση κατανάλωσης τροφίμων και ποτών.


Η κάλυψη αστική ευθύνη από «Τροφική Δηλητηρίαση» τρίτων δίδεται συνήθως μέσα από τα συμβόλαια Γενικής Αστικής Ευθύνης Επιχειρήσεων Εστίασης και καλύπτει την ευθύνη της ασφαλισμένης επιχείρησης και των υπαλλήλων της για σωματικές βλάβες που θα προκληθούν σε τρίτους από τρόφιμα ή και ποτά που παρασκευάσθηκαν ή παρασχέθηκαν από την επιχείρηση.

Η ασφάλιση αφορά τις σωματικές βλάβες τρίτων δηλαδή πελατών, προμηθευτών και επισκεπτών ενώ συνήθως εξαιρείται της αποζημίωσης ο λήπτης της ασφάλισης, ο/η σύζυγος και συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού καθώς και τα πρόσωπα που έχουν σχέση εξάρτησης με σύμβαση με την ασφαλισμένη επιχείρηση. Οι προϋποθέσεις αποζημίωσης από τροφική δηλητηρίαση τρίτων είναι η επιχείρηση να διαθέτει νόμιμη άδεια λειτουργίας, να τηρούνται οι προβλεπόμενοι υγειονομικοί κανόνες και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα του ασφαλισμένου και των υπαλλήλων κ.α.

Ένα ασφαλιστήριο γενικής αστικής ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης περιλαμβάνει επιπλέον της παροχής Τροφικής Δηλητηρίασης, ασφάλιση για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές. Οι εταιρείες διαθέτουν ποικίλα σχέδια κάλυψης με ανώτατο όριο αποζημίωσης π.χ. 20, 25, 30,50,60,75,100,150,200 χιλ ευρώ κ.α. ανάλογα την εταιρεία. Για να πιστοποιηθεί η τροφική δηλητηρίαση απαιτείται η εμφάνιση ιδίων συμπτωμάτων σε τουλάχιστον 3 άτομα (ανάλογα την εταιρεία) καθώς και επίσημη ιατρική γνωμάτευση (συνήθως από κρατικό νοσοκομείο) ενώ η ασφαλισμένη επιχείρηση συμμετέχει στην αποζημίωση κάθε ατόμου που θα νοσήσει με ένα ελάχιστο ποσό π.χ. 100,150,200 ευρώ ανά γεγονός και ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Όλες οι εταιρείες Generali, AXA, Allianz, Eurolife ERB, ERGO, Interamerican, Εθνική, Μινέττα, Ιντερσαλόνικα, Υδρόγειος, Ατλαντική Ένωση, Interasco, PRIME, Ευρώπη, Συνεταιριστική, AIG, Groupama, Ορίζων διαθέτουν προγράμματα γενικής αστικής ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης σε διάφορα σχέδια κάλυψης και με ιδιαίτερο προσιτό κόστος. Για παράδειγμα ένα συμβόλαιο αστικής ευθύνης επιχείρησης εστίασης συμπεριλαμβανομένης της παροχής τροφικής δηλητηρίασης για κεφάλαιο αποζημίωσης έως 100 χιλ ευρώ κοστίζει ενδεικτικά 70-80 ευρώ ετησίως ανάλογα την εταιρεία. Επιπλέον οι επιχειρήσεις που διατηρούν ήδη συμβόλαιο ασφάλισης πυρός έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν την παροχή αστικής ευθύνης και τροφικής δηλητηρίασης με προϋποθέσεις ανάλογα το πρόγραμμα και την εταιρεία.

Μπορείτε να διαβάστε εδώ την συνέχεια του άρθρου, όπου αναλύεται ο όρος «Αστική Ευθύνη από Τροφική Δηλητηρίαση» μέσα από τους γενικούς όρους και τις παροχές ασφάλισης γενικής αστικής ευθύνης επιχειρήσεων εστίασης των εταιρειών PRIME, Ατλαντική Ένωση, Generali, Μινέττα και Interamerican.

Πηγή: www.nextdeal.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ