Menu

EIOPA: Εύθραυστος αλλά με τάσεις βελτίωσης ο τομέας των επαγγελματικών συντάξεων

Η EIOPA δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες την Έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τον Ιούνιο του 2017, που αφορά τους τομείς των (αντ)ασφαλίσεων και των επαγγελματικών συντάξεων στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.


Σύμφωνα με την έκθεση, η αβεβαιότητα του πολιτικού περιβάλλοντος και της οικονομίας αποτελούν τις κύριες προκλήσεις για την ασφαλιστική αγορά, με την τελευταία να δείχνει να προσαρμόζεται στο νέο καθεστώς Solvency II. Μάλιστα, μετά την προετοιμασία για το Solvency II, αρκετές ήταν εκείνες οι ασφαλιστικές οι οποίες αύξησαν την κεφαλαιακή τους θέση, με τη μέση τιμή του δείκτη κάλυψης φερεγγυότητας να διαμορφώνεται στο 210% από το Δεκέμβριο του 2016.

Όσον αφορά τον τομέα της αντασφάλιση, η ζήτηση στον κλάδο παρουσιάζεται αμετάβλητη, εξακολουθώντας να είναι υποτονική, ενώ το capacity συνεχίζει να αυξάνεται. Αναφορικά με τον τομέα των ευρωπαϊκών επαγγελματικών συνταξιοδοτικών ταμείων, το συνολικό ενεργητικό στην Ευρωζώνη αυξήθηκε και ο μέσος όρος των δεικτών κάλυψης για τα προγράμματα καθορισμένων παροχών αυξήθηκε ελαφρώς σε σχέση με το 2015.

Διαβάστε ολόκληρη την Έκθεση εδώ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ