Menu

Ασφαλιστική κάλυψη σε ασθενείς μεταμόσχευσης οργάνων

Με σκοπό να ενισχυθεί η οικονομία και τα οικονομικά της υγείας, το υπουργείο υγείας και εργασίας στην Ιαπωνία σχεδιάζει να πάρει μέτρα με σκοπό να καλύψει δαπάνες ασθενών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για επείγουσες μεταμοσχεύσεις. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο εξετάζει να συνάψει συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες αρχές του 2018 ώστε να καλυφθούν δαπάνες που μέχρι σήμερα επιβαρύνουν πλήρως τους ασθενείς.


Σύμφωνα με το σχέδιο το υπουργείο σχεδιάζει να δώσει ποσό περίπου 88.000 δολαρίων ποσό που λαμβάνουν ως αμοιβή οι ιατροί όταν η ιατρική πράξη γίνεται στην Ιαπωνία. Επί πλέον το υπουργείο σκέφτεται στις καλύψεις τους να συμπεριλάβει και τα έξοδα ταξιδιών.

Περίπου στους 10 υπολογίζονται οι ασθενείς που ταξιδεύουν ανά έτος από την Ιαπωνία στο εξωτερικό για μεταμοσχεύσεις. Από το 1988 σύμφωνα με τις καταστάσεις του υπουργείου έχουν ταξιδέψει για μεταμοσχεύσεις περίπου 116 παιδιά ηλικίας κάτω των 18 για μεταμόσχευση καρδιάς.
Υπολογίζεται περίπου 14.000 ασθενείς χρειάζονται μεταμόσχευση στην Ιαπωνία ωστόσο οι δωρεές οργάνων δεν ξεπερνούν τις 100 κάθε έτος. Είναι πολύ λιγότερες από την Ευρώπη, την Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΝΕΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ