Menu

Η «απάντηση» των ασφαλιστικών στην κρίση του δημόσιου συστήματος υγείας

Η οικονομική κρίση έφερε στην επιφάνεια έναν ακόμη «ασθενή» της Ελλάδας: το δημόσιο σύστημα υγείας.


Έχοντας αντιληφθεί πλέον οι Έλληνες πολίτες τι συμβαίνει στο σύστημα υγείας και με το μεγαλύτερο πλήγμα από της χαμηλής ποιότητας υπηρεσιών να το έχουν δεχτεί τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα, εύλογα στράφηκαν προς τις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες απάντησαν «θετικά» στη στροφή αυτή, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων και δημιούργησαν ανάλογης φύσεως προγράμματα. Έτσι, καταρρίφθηκε ένας ακόμη μύθος της προηγούμενης δεκαετίας, ότι δηλαδή η ιδιωτική ασφάλιση είναι προνόμιο των πλουσίων.

Φυσικά, άνθρωποι της αγοράς ισχυρίζονται πως η ιδιωτική ασφάλιση πρέπει να λειτουργεί επικουρικά του κράτους πρόνοιας, ο οποίος είναι αναγκαίο να υπάρχει ως βασικός πυλώνας. Ωστόσο, τα κενά και οι ελλείψεις του δεύτερου οδηγούν τους πολίτες να εμπιστεύονται περισσότερο τα προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης, αν και χρηματοδοτούν και τα δύο συστήματα, με τις παθογένειες του πρώτου να τους οδηγούν να ισχυρίζονται πως κατ’ ουσίαν δεν έχουν δημόσια ασφάλιση.

Η εν λόγω «απάντηση» επομένως εσωκλείει νέα προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των καταναλωτών, κυρίως προγράμματα που εξασφαλίζουν στους πολίτες πρόσβαση τόσο σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης όσο και σε παρόχους δευτεροβάθμιας περίθαλψης, όπως είναι τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Επιπλέον, το κόστος των προγραμμάτων αυτών προσαρμόζεται ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κάθε πολίτη-καταναλωτή, δηλαδή το ασφάλιστρο που μπορεί να διαθέσει ένα άτομο ή μια οικογένεια για την κάλυψη των πραγματικών και ουσιαστικών αναγκών του.

Η ασφαλιστική αγορά, επομένως, απάντησε στην γενικευμένη κρίση, στην οποία υπάγεται και η κρίση στο δημόσιο σύστημα υγείας, συνεισφέροντας υπηρεσίες, εκεί όπου το Δημόσιο δεν μπορεί να τις παρέχει. Μένει να δούμε τη συνέχεια της πορείας αυτής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ