Menu

Η εργασιακή ασφάλεια και οι παροχές μετράνε περισσότερο για τους εργαζόμενους

Το πόσο αρνητικά έχει επηρεάσει τη ψυχολογία εργαζομένων η απώλεια παροχών όπως αυτές στον κλάδο υγείας μέσω ομαδικής ασφάλισης, καθώς και άλλες όπως επίδομα για βρεφονηπιακό σταθμό, επισημαίνει στην «Καθημερινή» ο Δημήτρης Γκανούδης, γενικός διευθυντής της Great Place to Work Hellas.

Μπορεί σε αρκετούς εργαζόμενους, ειδικά στην παρούσα συγκυρία, τα εν λόγω προγράμματα να μοιάζουν με πολυτέλεια, όμως για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτόν τον «διαγωνισμό» πρόκειται για μία από τις πλέον συνηθισμένες παροχές. «Οι όποιες περικοπές, λοιπόν, δημιουργούν θλίψη, διότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται ότι χάνουν κάτι από τα κεκτημένα τους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γκανούδης.

«Αυτό που εκτιμούν πλέον περισσότερο οι εργαζόμενοι σε μια επιχείρηση είναι η σταθερότητα και η συνέπεια που αυτή τους επιδεικνύει», τονίζει ακόμη.

Ωστόσο, παρατηρεί, και οι ίδιες οι εταιρείες αναγκαστικά διαφοροποίησαν το μείγμα και τη μορφή των παροχών που προσφέρουν στο προσωπικό τους. «Οι εταιρείες που δεν αντιμετώπιζαν την εκπαίδευση και τη διασκέδαση των εργαζομένων απλώς ως μια υποχρέωση, βρήκαν εναλλακτικές λύσεις για να στηρίξουν αυτές τις παροχές», αναφέρει ο κ. Γκανούδης. Σε ό,τι αφορά τις παροχές εκπαίδευσης, αρκετές επιχειρήσεις αποφάσισαν να υλοποιήσουν τα σχετικά προγράμματα εσωτερικά (in house) και ανέλαβαν τον ρόλο του μέντορα παλιά και έμπειρα στελέχη τους.

Σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση και τις δράσεις ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων, αρκετές εταιρείες εξακολουθούν να εφαρμόζουν αυτές τις πρακτικές, έστω και με χαμηλότερο προϋπολογισμό. Δεν είναι λίγες εκείνες που επέλεξαν να ενδυναμώσουν τις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων τους μέσω της ανάπτυξης του εθελοντισμού. Το πόσο θετικά ή αρνητικά εκλαμβάνουν κάποιες παροχές οι εργαζόμενοι σχετίζεται, βεβαίως, και με τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες. Οι νέας ηλικίας, για παράδειγμα, δίνουν μεγαλύτερη σημασία στα προγράμματα εκπαίδευσης που παρέχουν αρκετές επιχειρήσεις, ενώ οι μητέρες εστιάζουν, φυσικά, στα προνόμια που προστατεύουν τη μητρότητα, όπως είναι το ευέλικτο ωράριο και τα επιδόματα για βρεφονηπιακό σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ