Menu

«Κόφτης» και στις επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς

Από τον Ιούνιο του 2017, περνάνε στον «κόφτη» από τον ΕΟΠΥΥ οι ελεύθερες επισκέψεις σε ιδιώτες γιατρούς, ιδιωτικά θεραπευτήρια και διαγνωστικά στο πλαίσιο εξυγίανσης του οργανισμού. Αναμένεται η λειτουργία ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικών παραπομπών δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Στο πλαίσιο μνημονιακών υποχρεώσεων, ο ΕΟΠΥΥ προβαίνει στην αλλαγή λειτουργίας παραπομπών των ασφαλισμένων σε ιδιώτες γιατρούς, σε μια προσπάθεια μείωσης των δαπανών του οργανισμού. Με απλά λόγια, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες και διαρροές, εγκρίσεις για πρόσβαση των ασφαλισμένων σε ιδιώτες γιατρούς-ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα θα δίνονται μόνο εάν οι ασφαλισμένοι δεν μπορούν να κλείσουν ραντεβού στις δομές του ΠΕΔΥ και στα δημόσια νοσοκομεία.

Επιπλέον, περιορισμοί αναμένεται να τεθούν ως το τέλος του έτους και στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που θα στηρίζεται πρωτίστως σε τοπικές μονάδες Υγείας (ιατρεία της γειτονιάς) και σε οικογενειακούς γιατρούς. Όπως έχει γνωστοποιηθεί αυτό θα είναι το πρώτο και απαραίτητο στάδιο, από το οποίο θα περνούν οι ασθενείς για να παραπέμπονται στη συνέχεια για πιο εξειδικευμένες εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις σε νοσοκομεία και δομές του ΠΕΔΥ. Περαιτέρω, θα δημιουργηθεί φάκελος για κάθε ασθενή, που θα περιλαμβάνει διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα που λαμβάνει, ειδικά όταν πρόκειται για θεραπείες υψηλού κόστους, επισκέψεις σε γιατρούς, νοσηλείες σε δημόσια νοσοκομεία κ.ο.κ.

Βέβαια, θα πρέπει να προηγηθεί «χαρτογράφηση» των δημοσίων νοσοκομείων και του εξοπλισμού τους, ωστόσο είναι ευρέως γνωστό πως οι εν λόγω διαδικασίες έχουν καταπέσει σε ένα μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, είναι επίσης γνωστό πως οι καθυστερήσεις που υφίστανται οι ασφαλισμένοι στην εξυπηρέτησή τους από τις δημόσιες δομές αποτελούν τη βασική αιτία που ένα μεγάλο μέρος εξ’ αυτών στρέφεται στην αναζήτηση εξαρχής ιδιωτικών θεραπευτηρίων για τις εξετάσεις τους.

Πηγή: underwriter.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ & ΕΦΚΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ