Menu

Με sms η ειδοποίηση για την παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

Νέο σύστημα ειδοποίησης των ασθενών με sms καθιερώνει ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα οι ασφαλισμένοι για το πότε μπορούν να παραλάβουν το φάρμακό τους από τα φαρμακεία του οργανισμού, χωρίς να περιμένουν σε ουρές.

Σε πρώτη φάση το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί για τη χορήγηση πολύ ειδικών και ακριβών φαρμάκων για τα οποία σήμερα απαιτείται προέγκριση από επιτροπή και εν συνεχεία θα επεκταθεί στο σύνολο των φαρμάκων που διατίθενται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Όταν θα εγκρίνεται από τον Οργανισμό η χορήγηση του φαρμάκου στον ασφαλισμένο, το σύστημα θα ενημερώνει το πιο κοντινό στον ασθενή φαρμακείο προκειμένου να έχει έτοιμο το φάρμακο. Παράλληλα, θα ενημερώνει και τον ασθενή για την ημέρα, ώρα και σημείο από το οποίο μπορεί να παραλάβει το σκεύασμα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», με την παρέμβαση αυτή ο Οργανισμός στοχεύει στην αντιμετώπιση της πολύωρης ταλαιπωρίας αναμονής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από ασθενείς ή συγγενείς τους. Πρόκειται για ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, κυρίως καρκινοπαθείς και χρονίως πάσχοντες που λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, και τα οποία διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Η μεγαλύτερη αναμονή που μάλιστα μπορεί να ξεπεράσει τις δύο ώρες καταγράφεται τις πρωινές ώρες στα φαρμακεία του κέντρου της Αθήνας και κυρίως της Ομόνοιας και του Γκύζη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ & ΕΦΚΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ