Menu

Επανέρχεται η αποζημίωση εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού με νέα υπουργική απόφαση

Μετά το σάλο που επικράτησε από την κατάργηση της αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ για μια διαγνωστική εξέταση των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού και βοηθά στην επιλογή της κατάλληλης χημειοθεραπείας, νέα υπουργική απόφαση φαίνεται πως… θα την επαναφέρει.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), κατήγγειλε το γεγονός καθώς η κατάργηση αυτή έχει στερήσει την εξέταση συνεπώς και την κατάλληλη θεραπεία, σε δεκάδες πάσχουσες γυναίκες από καρκίνο του μαστού τον τελευταίο μήνα.

Στην καταγγελία αυτή φαίνεται πως «απάντησε» ο αν. υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης με την επαναφορά της, υποστηρίζοντας από την πλευρά του ότι έπρεπε να καταργηθεί η προηγούμενη υπουργική απόφαση και να υπάρξει νέα, καθώς παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), διέτασσε την ακύρωση της απόφασης «μετά την προσφυγή ασθενούς η οποία με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η προηγούμενη υπουργική απόφαση δεν καλυπτόταν από τον ΕΟΠΥΥ για να κάνει την εξέταση».

Τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη θα υπάρξει νέα υπουργική απόφαση, μετά από εισήγηση -που απαιτείται- από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και τις ηλικιακές ομάδες που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα δηλαδή ασθενείς άνω των 65 ετών.

Πηγή: www.healthreport.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ & ΕΦΚΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ