Menu

ΕΦΚΑ: Στο 64% η εισπραξιμότητα τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με την διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, η εισπραξιμότητα των εσόδων για το μήνα Ιανουάριο…έπιασε τον στόχο και ανήλθε στο 64% για τους μη μισθωτούς, ήτοι περίπου 160 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως ακόμα  η διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν ανακοίνωσε το σύνολο των εσόδων από εισφορές Ιανουαρίου, καθώς ακόμη δεν έχει λήξει η παράταση για την υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και την πληρωμή εισφορών που αφορούν στους μισθωτούς.

Η διοίκηση του υπερταμείου δηλώνει αισιόδοξη και για την είσπραξη των εισφορών από τους μισθωτούς με την προθεσμία καταβολής τους να λήγει την Παρασκευή 7 Απριλίου. 

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες καταληκτικές ημερομηνίες πληρωμής εισφορών Ιανουαρίου είναι η 7η Απριλίου για τους μισθωτούς ασφαλισμένους στα πρώην ταμεία ΤΣΑΥ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ καθώς και τους ασφαλισμένους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών με έως δύο εργοδότες. Επίσης, για τους εργοδότες που απασχολούν Δικηγόρους με έμμισθη εντολή, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ΑΠΔ μισθολογικών περιόδων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, καθώς και την αντίστοιχη καταβολή των εισφορών έως 28 Απριλίου 2017. 

Για τους υπόλοιπους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες έχουν την υποχρέωση υποβολής ΑΠΔ και καταβολής των αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών για τον Φεβρουάριο έως τις 13 Απριλίου 2017, καθώς η προθεσμία για τις εισφορές Ιανουαρίου έληξε στις 31 Μαρτίου. Έως τις 28 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία πληρωμής εισφορών Ιανουαρίου και για τους εργοδότες με υποχρέωση δίμηνης υποβολής ΑΠΔ (Δημόσιο, Ο.Τ.Α. Α' & Β' Βαθμού κ.λπ.).

Τέλος, παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2016 για την καταβολή των εισφορών έτους 2016 αποφασίστηκε για τους ασφαλισμένους του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΠΥ & ΕΦΚΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ