Menu

Τελεσίγραφο απ' τη Fosun για την Εθνική Ασφαλιστική

Όλα του γάμου δύσκολα που λέει και ο θυμόσοφος λαός και κάπως έτσι φαίνονται τα πράγματα και στην περίπτωση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η επανεκκίνηση του διαγωνισμού για την πώληση του 75% αποδεικνύεται πιο περίπλοκη από ό,τι αναμενόταν, καθώς σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το παρασκήνιο είναι αρκετό και η κινεζική Fosun, που θεωρούνταν ο βασικός παίκτης μετά το «ναυάγιο» με την Exin, φέρεται να θέτει τελεσίγραφο περί αποκλειστικότητας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Euro2day.gr, η Fosun φέρεται να αντιδρά στα σχέδια της Εθνικής για εκ νέου υποβολή δεσμευτικών προσφορών που θα μπορούσαν να υποβάλουν και οι τέσσερις αρχικοί υποψήφιοι επενδυτές (Fosun, Gongbao, Wintime, Exin), προειδοποιώντας πως θα αποσύρει το ενδιαφέρον της, εφόσον η Εθνική δεν χορηγήσει στην ίδια, ως τον δεύτερο προτιμητέο επενδυτή, περίοδο αποκλειστικότητας.

Η απειλή απόσυρσης ενδιαφέροντος δεν διαψεύδεται από πλευράς Εθνικής Τράπεζας ενώ κύκλοι της Fosun σε σχετικό ερώτημα του Euro2day.gr απάντησαν «ουδέν σχόλιο».

Όσον αφορά στους υπόλοιπους «μνηστήρες», η Exin δεν κατάφερε επί εννέα μήνες να βρει την απαραίτητη χρηματοδότηση για να καλύψει το τίμημα των 718,5 εκατ. ευρώ, ενώ η Wintime δείχνει να μην ενδιαφέρεται πλέον για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Πέραν της Fosun, μόνο η Gongbao δείχνει διατεθειμένη να παραμείνει στην «κούρσα» διεκδίκησης, όμως δεν διαθέτει εμπειρία στις ασφαλιστικές εργασίες. Επιπρόσθετα, όπως φέρεται να δήλωσε, απαντώντας σε ερώτημα των αρχών του χρηματιστηρίου της Σαγκάης, η χρηματοδότηση ενδεχόμενης εξαγοράς θα καλυφθεί κατά 40% από ίδια κεφάλαια και κατά 60% από δανεισμό, ο οποίος, όμως, θα εξυπηρετηθεί από τις λειτουργικές ταμειακές ροές της Εθνικής Ασφαλιστικής και συμπληρωματικά από τα λειτουργικά έσοδα της ίδιας.

Στον αντίποδα, η Fosun προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να χρηματοδοτήσει την εξαγορά από τα διαθέσιμα κεφάλαιά της, ενώ διαμήνυσε ότι προτίθεται να μην εισπράττει μέρισμα για μερικά χρόνια, ώστε τα κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής να επανεπενδύονται, χρηματοδοτώντας την ανάπτυξη των εργασιών της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ