Menu

Ποια είναι τα τρία σενάρια για την Εθνική Ασφαλιστική

Ποια είναι τα σενάρια που εξετάζει ο νέος μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής EXIN υπό την αγορά, μάλιστα, της AIG, εταιρείας επίσης δικών του συμφερόντων; Ας τα εξετάσουμε εν συντομία.


Σε ένα πρώτο σενάριο, φημολογείται ότι η Εθνική Ασφαλιστική θα συνεχίσει την πορεία της, κινούμενη εκ του παραλλήλου με την AIG και διατηρώντας το δικό της στίγμα.
Το δεύτερο σενάριο –το οποίο έχει συζητηθεί περισσότερο- προβλέπει τη συγχώνευση των δύο εταιρειών, προκειμένου η EXIN να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο και φυσικά ισχυρότερο σχήμα στην ασφαλιστική αγορά, αλλά και να εξασφαλίσει σημαντικές οικονομίες κλίμακος.

Ως προς το τρίτο και υπό εξέταση σενάριο, προβλέπεται η διατήρηση και των δύο εταιριών ως ανεξάρτητων σχημάτων, με την Εθνική Ασφαλιστική να διατηρεί υπό τη σκέπη της το σύνολο της λιανικής και των δύο εταιρειών και την AIG να εξειδικεύεται στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων B2B, να απευθύνεται δηλαδή στο χώρο των επιχειρήσεων με τα ανάλογα προγράμματα.

Η τελική απόφαση εκτιμάται ότι θα παρθεί μετά την τοποθέτηση του νέου CEO στην εταιρεία, ώστε να ληφθεί υπόψη και η δική του θέση, μια και αυτός τρέξει το όλο project.

Πηγή: www.insuranceworld.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ