Menu

«Πέρασε τις εξετάσεις» η Εθνική Ασφαλιστική

Επιμέλεια: Χάρης Βίλλας

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το όνομά της έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον Τύπο. Δικαίως, μιας και η πώληση του θωρηκτού του ασφαλιστικού επιχειρείν δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη αρθρογραφία μας.


Πρόσφατα, η πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών με έδρα την Ελλάδα ανήρτησαν στις ιστοσελίδες τους της εκθέσεις Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής Κατάστασης, όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία για το Solvency II.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων αυτών ανέδειξαν ότι η Εθνική Ασφαλιστική καλά κρατεί στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, καθώς βελτιώθηκε ο δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ σε 157,9% έναντι 118,2% κατά την ημερομηνία μετάβασης της εταιρείας στο νέο εποπτικό πλαίσιο με χρήση μεταβατικών μέτρων. Αυτό σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται ως ότι τα εποπτικά ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 549,2 εκατ. ευρώ έναντι 499,0 εκατ. ευρώ την 31 Δεκεμβρίου 2015.

Συνεχίζοντας την αναφορά σε αριθμούς, εμφάνισε κέρδη 31,2 εκατ. ευρώ και συνολική παραγωγή ύψους 265,2 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. Εκείνα, ωστόσο, εμφανίζονται μειωμένα σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, με μηνύματα ανοδικής πορείας να έρχονται από τους κλάδους ζωής και γενικών ασφαλειών, όπου η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 171,9 εκατ. ευρώ και 93,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Τέλος, όσον αφορά τους προαναφερθέντες κλάδους, στα θετικά καταγράφονται η συμβολή του δικτύου συνεργατών της εταιρείας,, όπου είναι καταλυτική η συμβολή του στην συνολική παραγωγή τους, καθώς επίσης και ο σχεδιασμός και η προώθηση ανταγωνιστικών προϊόντων στην αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ