Menu

Το 70% των θυμάτων από τροχαία είναι νέοι ηλικίας 15-29 ετών

Με τα τροχαία να αποτελούν την 9η συχνότερη αιτία θανάτου και το 60% των θανάτων από τροχαία να εντοπίζονται στις ηλικίες 15-44, η συζήτηση για την οδική ασφάλεια και τους τρόπους αφύπνισης συνείδησης των οδηγών καθίσταται αναγκαία.

Σύμφωνα με στοιχεία, μέχρι το 2030 τα τροχαία ατυχήματα θα αποτελούν την 5η συχνότερη αιτία θανάτου, συμπέρασμα-σοκ σε μια εποχή που η ενημέρωση μπορεί αν επιτευχθεί με διάφορους τρόπους, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια της «οδικής συνείδησης».

Στην Ελλάδα πέντε άνθρωποι την ημέρα χάνουν την ζωή τους από τροχαία ατυχήματα, ενώ όπως αποκάλυψε στον Σκαι ο εκπαιδευτής οδηγικής συμπεριφοράς Ιαβέρης, μέσα σε ένα χρόνο έχουν χάσει τη ζωή τους 1.800 άτομα σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Επίσης από πέρυσι, ανέφερε ότι είχαμε 5000 ανάπηρους από τροχαία, που αντιστοιχεί σε "5 νεκρούς την ημέρα, 4-5 στην εντατική, 20 ανάπηρους και 60 τραυματίες...". Άλλο ένα στοιχείο που σοκάρει είναι πως το 60 με 70% των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα είναι ηλικίας 15- 29 ετών.

Τέλος, αναφορικά με το κόστος, με βάση τα στοιχεία της ΕΑΕΕ, έχει υπολογιστεί ότι το συνολικό κόστος (ιατρικό, περιουσίας, άμεσης βοήθειας, αστικής ευθύνης, νομικό κόστος κ.α.) ενός τροχαίου ατυχήματος, ανά μέσο όρο, σε σχέση με τις συνολικές καταβληθείσες αποζημιώσεις, είναι γύρω στα 60.000 ευρώ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ