Menu

Μειώσεις έως 18% στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2019

Νέες περικοπές στις συντάξεις που θα φτάνουν έως 18% θα δουν τρεις στους τέσσερις συνταξιούχους, δηλαδή περίπου 1,6 εκατ. συνταξιούχοι, από την 1η Ιανουαρίου 2019, με βάση τα όσα έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρέχοντος μνημονίου, όπως σημειώνει δημοσίευμα του Capital.gr.

Παράλληλα, πέραν των περικοπών,  από το 2019 έως και το 2022, το μνημόνιο προβλέπει "πάγωμα" όλων των ετήσιων ονομαστικών αυξήσεων (βάσει ΑΕΠ και πληθωρισμού) με συνέπεια την έμμεση μείωση όλων, ανεξαιρέτως, των συντάξεων για την επόμενη 4ετία.

Κλειδί για τις επερχόμενες περικοπές είναι ο επαναϋπολογισμός όλων των καταβαλλομένων κατά τη 12η Μαΐου συντάξεων (πλην ΟΓΑ), διαδικασία που πρέπει να ολοκληρωθεί έως τέλη του τρέχοντος μηνός.

Αμέσως μετά, δηλαδή από τον Απρίλιο και έπειτα θα πρέπει να σταλούν σε όλους τους συνταξιούχους εκκαθαριστικά, στα οποία θα αναγράφεται η επαναϋπολογισθείσα σύνταξη, μαζί και η "προσωπική διαφορά" (δηλαδή η διαφορά μεταξύ καταβαλλομένης και επαναϋπολογισθείσας σύνταξης).

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, σε όσες συντάξεις εμφανίζεται θετική διαφορά (δηλ. η καταβαλλόμενη είναι μεγαλύτερη από την επαναϋπολογισθείσα), θα μειωθούν, αλλά μέχρι του σημείου που δεν θα προκαλεί περικοπή μεγαλύτερη του 18% στην καταβαλλόμενη σύνταξη. Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2019, σε όσες συντάξεις εμφανίζεται αρνητική διαφορά (δηλ. η καταβαλλόμενη είναι μικρότερη της επαναϋπολογισθείσας), τότε η διαφορά αυτή θα επιστραφεί, αλλά σταδιακά, σε βάθος 5ετίας, στους δικαιούχους συνταξιούχους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ