Menu

Τι είναι το insurable risk management

Τα φυσικά πρόσωπα και οι οικογένειες είναι οργανισμοί και έχουν οικονομικό σχεδιασμό –προγραμματισμό, ο οποίος είναι η μεθοδολογία, που βοηθάει τον οργανισμό να πετύχει τους στόχους του, που μπορεί ενδεικτικά να είναι:

  • η ευημερία και η διατήρηση του βιοτικού επιπέδου
  • η προστασία της οικογένειας
  • η αγορά κατοικίας
  • η διενέργεια ταξιδιών
  • η αύξηση του πλούτου (επενδύσεις)
  • η εξασφάλιση των αναγκαίων χρημάτων για τις σπουδές των παιδιών κ.λ.π.


Στον οικονομικό σχεδιασμό – προγραμματισμό εντοπίζουμε όλες τις ανάγκες και τις επιθυμίες του οργανισμού, τις ποσοτικοποιούμε, αποφασίζουμε τους τρόπους υλοποίησης και αναγνωρίζουμε τους κινδύνους που τις απειλούν.

Η διαχείριση κινδύνου, ως γενική έννοια, είναι η διεργασία, με την οποία οι οργανισμοί αναγνωρίζουν τον κίνδυνο, μετρούν τις επιπτώσεις που θα έχει ,σχεδιάζουν και αποκτούν οικονομικές λύσεις για κάθε περίπτωση. Έτσι ο οργανισμός αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας των συνολικών στόχων του.

Η διαχείριση των ασφαλιστικών κινδύνων (insurable risk management) είναι η διαχείριση των οικονομικών κινδύνων που ασφαλίζονται.

Παράδειγμα: Τετραμελής οικογένεια ζει σε ιδιόκτητο σπίτι, που έχουν αποκτήσει με στεγαστικό δάνειο. Εργάζεται μόνο ο πατέρας, ως ελεύθερος επαγγελματίας, προσφέροντας στην οικογένειά του μία άνετη ζωή. Το ένα παιδί είναι φοιτητής στην επαρχία και το άλλο είναι τελειόφοιτο Λυκείου. Ο πατέρας εξαιτίας μίας σοβαρής ασθένειας απέχει από την εργασία του για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα έσοδα της οικογένειας διακόπτονται απότομα, ενώ τα έξοδα αυξάνουν πολύ (έξοδα αποκατάστασης της υγείας του πατέρα).
Σε αυτήν την περίπτωση διαταράσσεται η ευημερία της οικογένειας, η οποία δυσκολεύεται με τα καθημερινά έξοδα, κινδυνεύει η πρώτη κατοικία της, επειδή σταματούν να πληρώνουν το στεγαστικό δάνειο, ο μαθητής Λυκείου σταματά τα βοηθητικά μαθήματα για τις εξετάσεις του ενώ ο φοιτητής αναγκάζεται να κάνει δουλειές του "ποδαριού" για να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του. Από τη μία στιγμή στην άλλη όλα αλλάζουν… και το μέλλον φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο!

Πριν βιαστείτε να πείτε ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, σας αποκαλύπτω ότι το παράδειγμα είναι αληθινό και η συγκεκριμένη οικογένεια επέστρεψε στην κανονικότητα μετά από… 10 χρόνια.

Αυτή η εμπειρία λειτούργησε καταλυτικά ώστε να αντιληφθώ άμεσα τη μέγιστη σημασία του insurance risk management, ως μέθοδο προστασίας των συμπολιτών μου.

Με την διαχείριση των οικονομικών κινδύνων που ασφαλίζονται (insurable risk management), παρέχεται ένα σημαντικό όπλο στην οικογένεια για την αντιμετώπιση των απρόβλεπτων καταστάσεων και ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη υλοποίηση του σχεδιασμού της… ό,τι και να συμβεί.

Ιωάννης Σταυρακούκας
Συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/stavrakoukas/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ