Menu

Ας ζήσουμε με την παραδοχή ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο!

Αν έχετε μελετήσει την κατά Maslow ιεράρχηση των ανθρώπινων αναγκών, ίσως θυμάστε μία από τις υποθέσεις του: 

“όταν μία ανάγκη ικανοποιείται παύει να αποτελεί παράγοντα παρακίνησης”

Τι σημαίνει αυτό; Αν έχουμε υγεία, ελευθερία, εργασία, χρήματα, φίλους και οικογένεια, τότε αυτές είναι ανάγκες που έχουν ικανοποιηθεί  και ως εκ τούτου σταματάμε να τους δίνουμε σημασία.

Στην πραγματικότητα τείνουμε να θεωρούμε τα πράγματα δεδομένα μέχρι να βιώσουμε κάποιο σημαντικό συναισθηματικό γεγονός ή κάποια απώλεια.

Ένα διαζύγιο, μία σοβαρή ασθένεια ή ένα ατύχημα, μία απόλυση ή ακόμη χειρότερα η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι γεγονότα τραυματικά, θλιβερά και μας θυμίζουν πως τίποτε δεν είναι δεδομένο.

Γιατί λοιπόν πρέπει να μας συμβεί ένα θλιβερό γεγονός ώστε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά; 

Γιατί δεν προσποιούμαστε ότι ήδη βιώνουμε την ¨απώλεια¨ ώστε να αποκτήσουμε τη συνειδητοποίηση χωρίς τον πόνο, που αυτή συνεπάγεται;

Γιατί δεν επιχειρούμε να έρθουμε πάλι σε επαφή με τους ανθρώπους και τις καταστάσεις που μας ενδιαφέρουν, ξεκινώντας από σήμερα;    

Ασχοληθείτε με ό,τι σας ενδιαφέρει και αγαπάτε σαν να είναι η πρώτη φορά που το κάνετε ή σαν είναι η τελευταία φορά που έχετε αυτή τη δυνατότητα! 

Είναι απλό... άρα... πάρα πολύ δύσκολο!  

Αξίζει όμως την προσπάθεια γιατί το αποτέλεσμα θα σας αλλάξει θετικά την καθημερινότητά σας.

Ιωάννης Σταυρακούκας
Συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/stavrakoukas/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ