Menu

Ομαδικά ασφαλιστήρια υγείας: Δώρο ή παγίδα;

Μήπως εργάζεστε στον ιδιωτικό τομέα και έχετε την τύχη να σας παρέχουν ομαδικό ασφαλιστήριο υγείας;  

Ναι;  Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό!

Τα ομαδικό ασφαλιστήριο υγείας, το οποίο ανανεώνεται κάθε χρόνο μετά από συνεννόηση με την ασφαλιστική εταιρία, καλύπτει τα  έξοδα σας, εντός και εκτός νοσοκομείου, με κάποιο ποσοστό κάλυψης (π.χ. 80%) και μέχρι ενός ποσού για κάθε χρόνο ασφάλισης (π.χ. 12.000€ / έτος). 

Άρα σε συνδυασμό με το κρατικό ταμείο ασφάλισης διαθέτετε 100% κάλυψη σε οτιδήποτε συμβεί.  

Σωστά;  Λάθος!

Ας εξετάσουμε κάποιες πιθανές περιπτώσεις :

1. Η συμμετοχή σας είναι σημαντική

Σε περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτείτε, θα πρέπει να συμμετέχετε κατά το ποσοστό που ορίζει το ασφαλιστήριο (π.χ. 20% ή και περισσότερο). Δηλαδή σε μία νοσηλεία 10.000€ θα πρέπει να πληρώσετε 2.000€. Ο ΕΟΠΥΥ θα στείλει ένα ποσό, που στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι πολύ μικρό. Πόσο εύκολο είναι κάθε φορά, που πρέπει να κάνετε εισαγωγή στο νοσοκομείο, να έχετε διαθέσιμο ένα τέτοιο ποσό;

2. Το όριο κάλυψης ανά νοσηλεία είναι συγκεκριμένο

Σε περίπτωση νοσηλείας είναι στατιστικά απίθανο να γνωρίζω κατά 100% το ακριβές κόστος της. Ακόμη και στην περίπτωση ενός προγραμματισμένου χειρουργείου, για το οποίο έχω ενημερωθεί για το κόστος εκ των προτέρων, υπάρχει η πιθανότητα μίας μετεγχειρητικής επιπλοκής, η οποία θα διαφοροποιήσει το κόστος προς τα πάνω. Το ομαδικό ασφαλιστήριο έχει συγκεκριμένο όριο κάλυψης ανά νοσηλεία. Τι θα κάνω στην περίπτωση που ενώ ακόμη νοσηλεύομαι,  με ενημερώσουν ότι το όριο εξαντλήθηκε;  Θα φύγω να πάω αλλού; Μάλλον όχι. Θα μείνω μέχρι να γίνω καλά και θα πληρώσω τη διαφορά από την τσέπη μου.

3. Το ετήσιο όριο είναι μικρό

Στην περίπτωση που χρειαστεί να νοσηλευτώ, κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους, περισσότερες από μία φορές, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο σφικτά, αφού όλα τα έξοδα αθροίζονται. Σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί να συμβάλλω οικονομικά. Πόσο; Άγνωστο.

4. Η εταιρία σας δεν ανανεώνει το ασφαλιστήριο

Κάθε χρόνο, στην επέτειο του συμβολαίου,  η εταιρία που εργάζεστε αποφασίζει αν θα ανανεώσει το ομαδικό ασφαλιστήριο ή όχι. Υπάρχει λοιπόν σοβαρό ενδεχόμενο να μείνετε χωρίς ιδιωτική κάλυψη. Το πιο πιθανό τότε είναι να αναζητήσετε ατομική κάλυψη. Τι θα γίνει όμως αν έχετε προβλήματα υγείας, τα οποία φυσικά δεν θέλει καμία ασφαλιστική εταιρία να αναλάβει εκ των υστέρων. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνετε μόνο με τον κρατικό σας φορέα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

5. Φύγατε από την εταιρία που εργαζόσαστε

Στην περίπτωση που φύγετε από την εταιρία που εργάζεστε (με τη θέλησή σας ή όχι), μένετε αυτόματα χωρίς ιδιωτική κάλυψη. Σε περίπτωση που έχετε προβλήματα υγείας και δεν μπορείτε να ασφαλιστείτε με ατομικό ασφαλιστήριο, θα μείνετε μόνο με το κρατικό σας ταμείο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

6. Πήρατε σύνταξη

Όλα πήγαν τέλεια! Εργάζεστε τόσα χρόνια στην ίδια εταιρία και είχατε πάντα την κάλυψη από το ομαδικό ασφαλιστήριο, το οποίο ανανεώνονταν ανελλιπώς. Ήρθε όμως η ώρα της συνταξιοδότησης. Σε ηλικία που σας χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, η κάλυψη των εξόδων υγείας, εσείς θα μείνετε χωρίς ομαδικό ασφαλιστήριο και κατά πάσα πιθανότητα χωρίς τη δυνατότητα να ασφαλιστείτε με ατομικό συμβόλαιο (λόγω υγείας ή ηλικίας). Μήπως έπρεπε να το είχατε σκεφτεί νωρίτερα;

Το ομαδικό ασφαλιστήριο υγείας που έχετε είναι μία ικανοποιητική κάλυψη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για να ¨χτίσετε¨ πάνω της μία ολοκληρωμένη λύση με ελάχιστο κόστος. Αποκτώντας ένα ατομικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο, που θα λειτουργεί συμπληρωματικά στο ομαδικό, μηδενίζετε το οικονομικό ρίσκο αφού :

1. Θα πληρώνει τη συμμετοχή σας σε κάθε νοσηλεία

2. Θα πληρώνει τα έξοδα όταν το όριο του ομαδικού εξαντλείται

3. Θα σας καλύπτει όταν θα μείνετε χωρίς ομαδικό ασφαλιστήριο για οποιοδήποτε λόγο

 

Ενημερωθείτε για τις εναλλακτικές λύσεις, που σας προσφέρει η ασφαλιστική αγορά. 

Η ενημέρωση είναι δωρεάν αλλά το οικονομικό σας όφελος  μεγάλο.

Ιωάννης Σταυρακούκας
Συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων
Email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/stavrakoukas/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ