Menu

Εγγυητικό Κεφάλαιο ιδιωτικής ασφάλισης ζωής



Τον Σεπτέμβριο του 2009 η ελληνική ασφαλιστική αγορά βίωσε την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, με αποτέλεσμα να μείνουν στον ¨αέρα¨ 1,2 εκατομμύρια συμβόλαια. Ήταν η χρονική στιγμή που όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς διαπίστωσαν ότι υπήρχε άμεση ανάγκη δράσης για την προστασία των ασφαλισμένων σε παρόμοια μελλοντικά περιστατικά. Έτσι δημιουργήθηκε το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής.

Το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης Ζωής είναι ένα Νομικό Πρόσωπο, που συστήθηκε από ασφαλιστικές εταιρίες, με στόχο την προστασία των ασφαλισμένων στον κλάδο ζωής, σε περίπτωση πτώχευσης ή ανάκλησης της άδειας της ασφαλιστικής τους επιχείρησης. Εδρεύει στην Αθήνα και τελεί υπό την εποπτεία και τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σκοπός του είναι η μεταφορά του συνόλου ή μέρους του χαρτοφυλακίου ζωής της ασφαλιστικής εταιρείας, που έχει ανακληθεί η άδεια, σε άλλη ή άλλες ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Εάν αυτό καταστεί ανέφικτο τότε καταβάλλεται αποζημίωση στους ασφαλισμένους έναντι της αξίας των συμβολαίων τους αλλά και έναντι των εκκρεμών ζημιών και πληρωτέων παροχών (εξαιρούνται οι συμπληρωματικές καλύψεις νοσοκομειακής περίθαλψης ).

Η αποζημίωση που καταβάλλει το Εγγυητικό Κεφάλαιο είναι ίση με το 100% κάθε ασφαλιστικής απαίτησης έως 30.000€ ανά δικαιούχο, για παροχές στην λήξη και εξαγορές ασφαλιστηρίων συμβολαίων και έως 60.000€ για αποζημιώσεις θανάτου και μόνιμης ολικής ανικανότητας.

Για το σκοπό αυτό το Εγγυητικό Κεφάλαιο εισπράττει τακτική εισφορά 1,5% επί της συνολικής ετήσιας παραγωγής εγγεγραμμένων ασφαλίστρων του κλάδου ζωής. Η εισφορά αυτή βαρύνει κατά 0,75% τον ασφαλισμένο και κατά 0,75% την ασφαλιστική επιχείρηση.

Τα μέλη του Εγγυητικού Κεφαλαίου είναι:

  1. ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
  2. ALLIANZ
  3. ALPHA LIFE
  4. METLIFE ALICO
  5. ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
  6. AXA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
  7. ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
  8. EUROLIFE
  9. GREDIT AGRICOLE
  10. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΙΣ - ΜΙΝΕΤΤΑ
  11. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ
  12. GENERALLI
  13. GROUPAMA
  14. IMPERIO LIFE
  15. ING
  16. INTERAMERICAN
  17. INTERNATIONAL LIFE
  18. ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ
  19. ΚΥΠΡΟΥ ΖΩΗΣ
  20. CNP ΛΑΪΚΗ ΖΩΗΣ
  21. ΟΡΙΖΩΝ
  22. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ 
  23. ERGO
  24. METLIFE EUROPE
  25. LAIKI CYPRIALIFE
  26. PRUDENTIAL ASSURANCE

 

Οι ασφαλιστικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ζωής, με την ίδρυση του Εγγυητικού Κεφαλαίου απέδειξαν έμπρακτα πως νοιάζονται για το μέλλον των πελατών τους και των οικογενειών τους. 

Έτσι, εκτός από τον πολύ αυστηρό έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδας (επόπτη της ασφαλιστικής αγοράς) στις ασφαλιστικές εταιρίες σχετικά με την αξιοπιστία και τη φερεγγυότητά τους, έρχεται να προστεθεί άλλη μία δικλείδα ασφαλείας, η οποία εξασφαλίζει ότι όλοι οι ασφαλισμένοι θα απολαύσουν τους καρπούς της αποταμίευσής τους.

Η ασφαλιστική αγορά προοδεύει και εκσυγχρονίζεται.  Ζητείστε να ενημερωθείτε για το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της και διαπιστώστε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη σας.

Θάνος Κωνσταντόπουλος, Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ