Menu

Οι αλλαγές λόγω IDD στη διαμεσολάβηση και οι προκλήσεις της ΑΑΔΕ

Τις αλλαγές που θα φέρει η IDD στην ασφαλιστική αγορά συζήτησαν σε εκδήλωση της ΕΑΔΕ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου, οι εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της αγοράς. Τα θέματα που απασχόλησαν τους παρευρισκόμενους ήταν η μετάβαση σε 3 από 4 κατηγορίες επαγγελματιών, η αντιμετώπιση του μη υγιούς ανταγωνισμού και το ζήτημα του “σπουδαίου λόγου” για την μονομερή καταγγελία της Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης, όπως σημειώνει το insurancedaily.gr, ήταν η σύμπνοια της διαμεσολάβησης και των ασφαλιστικών εταιρειών.

Μιλώντας για την ποιότητα της συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιρειών και της διαμεσολάβησης ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Μαζαράκης αναφέρθηκε στις προκλήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν όταν υπάρχει ενότητα, φέρνοντας σαν παράδειγμα τη δημιουργία του μητρώου διαμεσολαβούντων.

Στην εκδήλωση για την IDD μίλησαν: ο πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο ΓΓ, κ. Δ. Γαβαλάκης, και οι πρόεδροι της ΕΑΔΕ κ. Π. Λελεδάκης, της ΕΕΑΕ κυρία Δ. Λύχρου, του ΣΕΜΑ κ. Ι. Ξηρογιανόπουλος,  του ΠΣΣΑΣ κ. Ι. Τοζακίδης και της ΠΟΑΔ κ. Τ. Μιχαλόπουλος.

Όπως αναφέρθηκε:

Στο σχέδιο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την IDD θα προβλέπονται τρεις κατηγορίες ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με τους ασφαλιστικούς συμβούλους να εντάσσονται στην κατηγορία των πρακτόρων.

Πλέον η μονομερής καταγγελία της σύμβασης η έννοια του “σπουδαίου λόγου” θα μπορεί να συνδέεται μόνο με ποινικό αδίκημα, αποφεύγοντας έτσι την διασταλτική κατά κάποιο τρόπο ερμηνεία του όρου.

Το σχέδιο που έχει καταθέσει η νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει σαν στόχο να προστατεύσει τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το ΕΕΑ έχει πραγματοποιήσει πολλές ενέργειες για την ενίσχυση της δύναμης του επαγγελματία διαμεσολαβητή και την εκπαίδευση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον ασφαλιστικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Coreper II) υιοθέτησε, μετά από συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την αναβολή εφαρμογής της Οδηγίας IDD από τις 23 Φεβρουαρίου 2018 για την 1η Οκτωβρίου 2018 καθώς και την αναβολή της μεταφοράς της οδηγίας στο εθνικό δίκαιο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι την 1η Ιουλίου 2018.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ