Menu

Δωροδοκούν αντίθετα από το «δοκούν»

Κι ενώ η ασφαλιστική αγορά προσπαθεί να βρίσκει νέους βηματισμούς στην εποχή της κρίσης, με την πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών να σχεδιάζει και να προωθεί προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πολιτών, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι αμαυρώνουν αυτή την προσπάθεια.


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Underwriter.gr, «στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, διαμεσολαβητές προβαίνουν σε αθέμιτες ενέργειες, όπως στην προσφορά εκπτώσεων στον υποψήφιο πελάτη, τεκμηριώνοντας ότι προέρχεται από κομμάτι της αμοιβής τους.

Μιλάμε για ασφάλιστρα με ποσοστό προμήθειας από 25% έως και 35%, ανάλογα τον κλάδο και το είδος ασφάλισης.
Αντίστοιχα, παρατηρούνται και φαινόμενα εταιρειών οι οποίες, αν ο διαμεσολαβητής ή ο τραπεζικός υπάλληλος ακόμη, τους προσκομίσει αντίγραφο συμβολαίου ανταγωνισμού με χαμηλότερο ασφάλιστρο από το δικό τους, δεσμεύονται του δώσουν την ίδια τιμή, προκειμένου αυτός να κερδίσει τον πελάτη!».

Φυσικά, δεν χρειάζεται να ειπωθεί εκ νέου πως τέτοιες πρακτικές είναι αθέμιτες και δεν δικαιολογούνται παρά την πίεση της αγοράς και την ανάγκη για διεκδίκηση επικερδών συμβολαίων. Όσοι προβαίνουν σε τέτοιου είδους πρακτικές, θα πρέπει να προβληματιστούν για το εάν τα οφέλη που εισπράττουν και είναι προσωρινά είναι σημαντικότερα από πιθανές στρεβλώσεις που μπορούν να προκληθούν στην αγορά και στη φήμη της.

Με την απάντηση στον παραπάνω προβληματισμό να είναι δεδομένη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η επαγγελματική ηθική είναι εκείνη που ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές σώζει τον κλάδο από βέβαια αδιέξοδα. Αξίζει, επομένως, να παίρνει κανείς τέτοιο ρίσκο;

Σκέψεις βασιζόμενες στο άρθρο του Underwriter.gr «Δωροδοκία: για κάποιους ένας τρόπος να αποκτούν πελάτες…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ