Υπ’ ατμόν ο νέος ενιαίος νόμος για την Διαμεσολάβηση
- Γράφτηκε από τον/την NEWSROOM INSURANCE2DAY.gr
Με απώτερο στόχο τη διαμόρφωση ενός νέου ενιαίου νόμου για τη Διαμεσολάβηση, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που έχει αναλάβει την ενσωμάτωση της IDD στην ελληνική νομοθεσία και επ’ ευκαιρίας, την ενσωμάτωση όλης της ήδη υπάρχουσας, εθνικής νομοθεσίας που αφορά στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, πήρε παράταση εργασιών ως τα μέσα Νοεμβρίου.
Σκοπός είναι η διαδικασία της κατάρτισης, της δημόσιας διαβούλευσης, αλλά και της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου να ολοκληρωθεί πριν τον Φεβρουάριο 2018, μήνας κατά τον οποίο αρχίζει να ισχύει επισήμως η IDD.
Την διαμεσολάβηση εκπροσωπούν οι Δήμητρα Λύχρου (Πρόεδρος ΕΑΔΕ) και Δημήτρης Γαβαλάκης (Πρόεδος ΠΣΣΑΣ) ως αναπληρωματικός, ενώ στις διαβουλεύσεις συμμετέχουν και οι υπόλοιποι φορείς μέσω των προέδρων τους, Παναγιώτης Λελεδάκης (Πρόεδρος ΠΣΑΣ) και Ιωάννης Ξηρογιαννόπουλος Ιωάννης (πρόεδρος ΣΕΜΑ).
Μέχρι στιγμής είναι νωρίς να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για το πού θα καταλήξει η εν λόγω διαδικασία.

