Menu

Έξι προτεραιότητες για την εξέλιξη της διαμεσολάβησης

Η εξέλιξη της διαμεσολάβησης αποτελεί βασική προτεραιότητα των διαμεσολαβούντων, με τους θεσμούς που την εκπροσωπούν να αναζητούν τρόπους και να καταθέτουν προτάσεις για τη βελτίωσή της.


Με την τελευταία να περνά μέσα από τη συσπείρωση και τη μαζική συμμετοχή, τη συνεργασία και την από κοινού εργασία εκπροσώπων θεσμών και συνδέσμων, επισημάνθηκαν μια σειρά θεμάτων στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ στο Ζάππειο για την Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης, τα οποία χρήζουν αναφοράς μέρες μετά, για να υπενθυμίζονται οι προτάσεις και να μην ξεχνιούνται τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την επίτευξη προόδου.

Από τα θέματα που αναδύθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης μπορούμε να διακρίνουμε τα εξής:

1.Η «αξία της συμβουλής». Είναι το κατ’ εξοχήν πλεονέκτημα της διαμεσολάβησης στον ισχυρό ανταγωνισμό
2.Η εκπαίδευση των διαμεσολαβητών. Είναι ουσιαστικό πλεονέκτημά τους και πρέπει να γίνεται με αποδοτικότητα και αυξημένο ενδιαφέρον. Για το λόγο αυτό πρέπει να ενισχυθεί και να συμπληρωθεί.
3.Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία. Η προσαρμογή του κλάδου στις εξελίξεις της τεχνολογίας είναι απαραίτητη, καθώς ολοένα και νέα εργαλεία εντάσσονται στην καθημερινή πρακτική. Συνεπεία αυτού, είναι επιτακτική η εκπαίδευση των διαμεσολαβούντων.
4.Η είσοδος νέων στον κλάδο. Κρίνεται απαραίτητη η απασχόληση νέων στον κλάδο, με την παράλληλη αντιμετώπιση των εμποδίων που τους αποτρέπουν.
5.Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης. Είναι από τα πιο αναγκαία, προκειμένου να μην ανακαλέσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
6.Μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Εξόχως σημαντική η σημασία του, όπου σε συνδυασμό με την εκπαίδευση του καταναλωτή θα συμβάλλει στην καταπολέμηση των «μαύρων» κωδικών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ