Menu

Άνοδος ασφαλίστρων από Ι.Χ. και προγράμματα υγείας το α΄ τρίμηνο

Με θετικό πρόσημο, καθώς καταγράφεται άνοδος ασφαλίστρων τόσο λόγω της αύξησης του στόλου των ασφαλισμένων οχημάτων όσο και της αυξημένης ζήτησης για τα προγράμματα υγείας, έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2018 για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, τα ασφάλιστρα του κλάδου αυτοκινήτου αυξήθηκαν κατά 4,4%, άνοδος που οφείλεται στην αύξηση του ασφαλισμένου στόλου οχημάτων και όχι στην άνοδο των τιμών στα ασφάλιστρα. Αντίστοιχα, κατά 8,3% αυξήθηκαν και τα ασφάλιστρα από τις συμπληρωματικές καλύψεις στον κλάδο αυτοκινήτου, όπως ασφάλιση για κλοπή, πυρκαγιά κ.λπ. Ο κλάδος υγείας αυξήθηκε κατά 21%, ενώ ο κλάδος ατυχημάτων παρουσίασε αύξηση κατά 23,6% και ο κλάδος βοήθειας κατά 7,3%. Σημαντική αύξηση κατά 21% παρουσίασαν και τα ασφάλιστρα του κλάδου πυρός, αλλά και ο κλάδος της γενικής αστικής ευθύνης, τα ασφάλιστρα του οποίου ενισχύθηκαν κατά 12,6%. Να σημειωθεί ότι οι επιμέρους αυτοί κλάδοι υπάγονται στον ευρύτερο κλάδο των γενικών ασφαλίσεων, οι εργασίες του οποίου αυξήθηκαν κατά 9,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και τα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 538,6 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον κλάδο ζωής, οι τάσεις ήταν μεικτές, καθώς οι εργασίες του βασικού κλάδου, δηλαδή των παραδοσιακών προγραμμάτων ζωής και αποταμίευσης, αυξήθηκαν κατά 3,8%, ενώ αντίθετα πτωτικά κατά 23,9% κινήθηκαν οι πωλήσεις επενδυτικών προγραμμάτων (unit linked). Η πτώση των προϊόντων unit linked αποδίδεται και στη ρευστοποίηση συμβολαίων που έφεραν υψηλές αποδόσεις, καθώς ένα μέρος τους ήταν τοποθετημένα σε ελληνικά ομόλογα. Μικρή πτώση κατά 2% παρουσιάζουν, τέλος, και οι πωλήσεις ομαδικών συμβολαίων. Συνολικά, οι εργασίες του κλάδου ζωής που περιλαμβάνει τους τρεις παραπάνω τομείς υποχώρησαν κατά 2,5% και τα ασφάλιστρα διαμορφώθηκαν στα 460,8 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ