Menu

Ελλάδα: Ποιες ασφαλιστικές έχουν χαμηλό περιθώριο Φερεγγυότητας

Μια πρώτη ανάγνωση του βασικού δείκτη Φερεγγυότητας δείχνει πως η ασφαλιστική αγορά στην Ελλάδα είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη. Ωστόσο, εμφανίζονται εξαιρέσεις, με ορισμένες ασφαλιστικές να πέφτουν κάτω του δείκτη, ενώ άλλες να ξεπερνούν ελαφρώς το όριο του 100%.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ΝΝ Hellas, η οποία έπεσε στο 44,90% με ελάχιστο περιθώριο το 100%. Ακολουθεί η Εθνική Ασφαλιστική επίσης με δείκτη περιθωρίου φερεγγυότητας χωρίς μεταβατικά μέτρα 86% ενώ, ελαφρώς ξεπερνά το όριο του 100%, η MetLIfe με δείκτη 104%.

Οι παραπάνω τιμές δεικτών σημαίνουν ότι οι ασφαλιστικές με δείκτη χαμηλότερο από το 100% καλούνται σύντομα να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους ή να κάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Θα πάρουν, με λίγα λόγια, μεταβατικά μέτρα, όπως το νέο καθεστώς φερεγγυότητας Solvency II ορίζει , τα οποία επιτρέπουν τον επιμερισμό των υποχρεώσεων των ασφαλιστικών έως και 16 χρόνια και τη μείωση των αποθεμάτων στο παρόν.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιολόγηση πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο, ενώ για να κριθεί φερέγγυα μια ασφαλιστική υπό το Solvency II θα πρέπει να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία, και να καλύπτει τις υποχρεώσεις που έχει υπογράψει προς τους ασφαλισμένους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ