Menu

IOPCF: Αποζημιώσεις για τις ζημιές από το Αγία Ζώνη ΙΙ

Μέρος των αξιώσεων για τις καταστροφές που προκάλεσε το Αγία Ζώνη αναλαμβάνει να διαχειριστεί το διεθνές ταμείο IOPC Funds. Σκοπός του Ταμείου είναι να καταβάλλει αποζημιώσεις για ζημιές που προέρχονται από ρύπανση πετρελαιοειδών τάνκερ μεταφοράς πετρελαίου στα κράτη μέλη.


Το Ταμείο συγκεκριμένα αποζημιώνει περιπτώσεις αξιώσεων που δεν δύνανται να καλυφθούν πλήρως από τον πλοιοκτήτη σύμφωνα, με την σύμβαση για την Αστική Ευθύνη. Οι αιτούντες μπορεί να είναι ιδιώτες, εταιρείες, ιδιωτικοί οργανισμοί συμπεριλαμβανομένου των Κρατών και των τοπικών αρχών.

Οι αποζημιώσεις καθορίζονται από τον Διευθυντή του Ταμείο, ωστόσο σε περιπτώσεις όπου οι αξιώσεις είναι υψηλές και προκύπτουν ερωτήματα, ο Διευθυντής του Ταμείου απαιτείται να λάβει έγκριση από το σώμα που διαχειρίζεται τις αποζημιώσεις.

Το IOPC Funds όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του θα δεχθεί αξιώσεις έναντι Ζημιών κατά Περιουσίας, αξιώσεις έναντι διαδικασιών καθαρισμού των θαλασσίων υδάτων και των ακτογραμμών, αξιώσεις έναντι ζημιών που υπέστησαν όσοι εμπλέκονται με την αγορά της θάλασσας, όπως από τους έμπορους ιχθύων, αλιείς, αξιώσεις έναντι ζημιών από το κλάδο τουρισμόυ.

Πηγή: sofokleousin.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ