Menu

Κλάδος Νομικής Προστασίας: Το 59% της παραγωγής για το 2016 προήθε από τα ελεύθερα δίκτυα διαμεσολάβησης

Η Υπηρεσία Μελετών και Στατιστικής της ΕΑΕΕ κατέγραψε για μία ακόμη χρονιά τα τεχνικά μεγέθη που προκύπτουν από την λειτουργία του κλάδου ασφάλισης Νομικής προστασίας στην Ελλάδα για το 2016. Τα συμπεράσματα που μπορεί να αντληθούν είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ενώ σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά η αρμόδια Επιτροπή Νομικής Προστασίας της ΕΑΕΕ αποφασίζει να διερευνήσει την κατανομή της παραγωγής ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων συμβολαίων) ανά κανάλι πωλήσεων.


Πιο συγκεκριμένα:
Η παραγωγή από πρωτασφαλίσεις (2016) ανέρχεται στα 36,2 εκατ.€, μειωμένη κατά 2,9% έναντι του 2015.
Στον κλάδο δραστηριοποιήθηκαν 26 ασφαλιστικές εταιρείες εκ των οποίων οι δύο είναι εξειδικευμένες στον κλάδο Νομικής Προστασίας. (ARAG, DAS)
Η συμμετοχή του κλάδου στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών μειώθηκε στο 1,8% το 2016.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η παραγωγή του κλάδου ανά κανάλι διανομής είχε ως εξής:

Ανεξάρτητα δίκτυα (μεσίτες, πράκτορες): 59%

Ασφαλιστικοί σύμβουλοι (ιδιόκτητο δίκτυο): 29,3%

Τράπεζες (Bancassurance): 0,9%

Απευθείας πωλήσεις: 10,8%

Για περισσότερα μπορείτε να διαβάστε την μελέτη εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ