Menu

Πτώση ασφαλίστρων: Μύθος ή αλήθεια;

Διαφορετική εικόνα για τα τιμολόγια της αγοράς σε σχέση με αυτή που παρουσιάζουν τα στελέχη του κλάδου, που θεωρούν ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες άρχισαν δειλά – δειλά τις πρώτες ανατιμήσεις, δίνει η ΕΛΣΤΑΤ που και για ακόμη ένα μήνα κατέγραψε πτώση στα ασφάλιστρα οχημάτων.

Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε για τον μήνα Μάιο μείωση ασφαλίστρων κατά 0,6% σε σχέση με το Μάιο του 2017, με μία επίπτωση 0,01 στο γενικό δείκτη.

Ωστόσο, σύμφωνα με το insurancedaily.gr, παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς επισημαίνουν ότι η ΕΛΣΤΑΤ έχει έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο μετρά τις μεταβολές στα ασφάλιστρα, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να μην εντοπίζει μεταβολές που επέρχονται στα ασφάλιστρα από τη διευρυμένη πλέον εφαρμογή των πολυμετρικών συστημάτων καθορισμού των τιμολογίων για την ασφάλιση της Αστικής Ευθύνης Οχημάτων.

Οι ίδιοι παράγοντες δέχονται, βέβαια, ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν και περιπτώσεις ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες επιμένουν σε οριακές μειώσεις ασφαλίστρων, οι οποίες σε κάθε περίπτωση επηρεάζουν ανάλογα τις μετρήσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ