Menu

Ζορμπάς: Τι θα πρέπει να μας προβληματίσει για τον κλάδο αυτοκινήτου

Εντυπωσιακά στοιχεία για την πορεία του κλάδου ασφάλισης αστικής ευθύνης οχημάτων δημοσιοποίησε πριν από μερικές ημέρες ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και Πρόεδρος του συστήματος Φιλικού Διακανονισμού, Δημήτρης Ζορμπάς.

Ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων μειώθηκε στις αρχές του 2018 κατά περίπου 55.000 αυτοκίνητα σε σύγκριση με το τέλος του 2017, ενώ την κρίσιμη περίοδο που «έτρεχε» η προσπάθεια σύλληψης των ανασφάλιστων από το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, πέρυσι τον Ιούνιο, είχε αυξηθεί κατά 600.000 αυτοκίνητα.

Επίσης ενώ το loss ratio του κλάδου (ασφαλιστικό έτος) από το 2012 και μετά αυξήθηκε από το 44% στο 66%, το ασφάλιστρο από το 2010 μέχρι το 2016 μειώθηκε κατά 36,51%.

Όπως αναφέρει το Nextdeal, ο κ. Ζορμπάς υπογράμμισε ότι η εξέλιξη αυτή πρέπει να προβληματίσει το σύνολο της αγοράς. Παρατηρείται ακόμη είπε ότι η πτώση του loss ratio στο 43% στο οικονομικό έτος από 66% στο ασφαλιστικό γίνεται με την αξιοποίηση των αποθεμάτων τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά τα τρία τελευταία χρόνια.

Ορισμένοι υποστηρίζουν, συνέχισε ο κ. Ζορμπάς, ότι αυτό είναι «λίπος». Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω όμως. Ακόμη και λίπος να είναι κάποια στιγμή αυτό τελειώνει και θα πρέπει όλοι να προβληματιστούμε και να ορίσουμε το ασφάλιστρο εκεί που πρέπει για να εξυπηρετήσουμε καλύτερα του πελάτες αυτής της χώρας« τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ