Menu

GDV: Τι σημαίνει προστασία του καταναλωτή για το κλάδο ασφαλειών;

Θέμα εξαιρετικά σημαντικό είναι η προστασία του Ευρωπαίου. Στο πλαίσιο αυτό ο κλάδος ασφαλειών σχεδιάζει την συγκρότηση διαφοροποιημένων προϊόντων ενώ, καταβάλλει παράλληλα προσπάθειες για την βελτίωση των ήδη υφισταμένων.


Οι νέες προκλήσεις προσφέρουν ένα πλαίσιο αναφοράς για τις συζητήσεις που γίνονται, την αξιολόγηση και της πρωτοβουλίες της νομοθεσίας, και άλλων μέτρων υπέρ της προστασίας των καταναλωτών, σύμφωνα με την GDV. Για παράδειγμα, η ψηφιοποίηση, οι δημογραφικές αλλαγές και οι αλλαγές στο τρόπο διαβίωσης, το life style, επίσης το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων καθώς και η εμφάνιση των νέων κινδύνων αποτελούν σημεία εκκίνησης σοβαρών συζητήσεων.

Ο κλάδος ασφαλειών βλέπει τον καταναλωτή ως έναν ώριμο πολίτη ο οποίος λαμβάνει αποφάσεις ανεξάρτητα και με δική του ευθύνη. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι διαφέρουν σε ό,τι αφορά τον τρόπο που διαβιώνουν, τις επιλογές που κάνουν, τις ανάγκες τους και τις ικανότητες τους. Ως αποτέλεσμα, για να πάρει αποφάσεις ο καταναλωτής θα πρέπει να έχει ίση πρόσβαση στην ενημέρωση. Οι αποφάσεις, επίσης δεν μπορεί, να λαμβάνονται με βάση την εμπειρία.

Δεν υπάρχει μία λύση κοινή για όλους τους καταναλωτές, τονίζει η GDV. Η διαφοροποίηση απόψεων ενισχύει την δύναμη του καταναλωτή. Συνολικά η προστασία του καταναλωτή σημαίνει στήριξη του καταναλωτή στο να συμμετέχει με δική του πρωτοβουλία στην αγορά ασφαλιστικών προϊόντων.

Πηγή: sofokleousin.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ