Menu

Σύσταση ομάδας εργασίας για τα κριτήρια αναπροσαρμογής ασφαλίστρων στα συμβόλαια ισόβιας κάλυψης

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών και του Συνηγόρου του Καταναλωτή προέβησαν στη συγκρότηση ομάδας εργασίας, με σκοπό την καταγραφή και αξιολόγηση απόψεων σχετικά με τα κριτήρια αναπροσαρμογής ασφαλίστρων στα συμβόλαια ισόβιας κάλυψης και την εξαγωγή συμπερασμάτων για την υιοθέτηση κανόνων στην ασφαλιστική αγορά.

Όπως αναγράφεται στην απόφαση, απώτερος σκοπός της σύστασης αυτής είναι η προστασία του καταναλωτικού κοινού, ώστε ο καταναλωτής να είναι σε θέση να λαμβάνει τη σωστή απόφαση για την ασφαλιστική του κάλυψη, έχοντας την πληροφόρηση που του επιτρέπει να αντιληφθεί, δίχως να έχει τις ειδικές γνώσεις και να καταφεύγει σε ειδικούς, αρνητικές από το περιεχόμενο των όρων συνέπειες και τη δυνατότητα να συγκρίνει το προϊόν που επιλέγει με άλλα. 

Μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση εδώ 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ