Menu

Η ανοχύρωτη Μάνδρα και ο ρόλος των μεσιτών

Απρόθυμοι να ασφαλίσουν τόσο επιχειρήσεις όσο και σπίτια στη Μάνδρα εμφανίζονται οι ασφαλιστές, λόγω της επικινδυνότητας της περιοχής για νέες πλημμύρες, καθώς τα έργα ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οκτώ μήνες μετά τις φονικές και άκρως καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Νοεμβρίου.

Αυτά τουλάχιστον δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, Εκπρόσωπος Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. «Oι ασφαλιστικές εταιρείες προχωρούν σε καλύψεις σε περιοχές, όπου υπάρχει πιθανότητα καταστροφής. Στη Μάνδρα δεν προχωρούν σε καλύψεις καθώς η καταστροφή δεν είναι πιθανότητα αλλά βεβαιότητα», εξήγησε.

Το θέμα, όμως είναι, όπως σωστά σημειώνει σε άρθρο του το Nextdeal.gr, πως δεν πρέπει να σηκώσουν τα χέρια ψηλά οι συλλογικοί φορείς της ασφαλιστικής αγοράς. Η περίπτωση της Μάνδρας, ίσως όμως είναι η καλύτερη αφορμή για την ασφαλιστική αγορά να προχωρήσει σε σοβαρές πρωτοβουλίες και να αναδείξει και τον ρόλο της ως συμβούλου και ως φορέα πρόληψης, έναντι των φυσικών καταστροφών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, προσθέτει, ειδικά, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), ο οποίος εκπροσωπεί τους μεσίτες, που με τη σειρά τους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν τους πελάτες τους και όχι τις ασφαλιστικές εταιρείες, μήπως θα έπρεπε να παρέμβει πιο ενεργά, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Μάνδρας αλλά και άλλων περιοχών, όπως π.χ. να χρηματοδοτήσει μια μελέτη με τις περιοχές που αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ