Menu

Πώς η τεχνολογία Blockchain «ξεblockάρει» τις ασφαλιστικές εργασίες

Το ότι η τεχνολογία έχει διεισδύσει για τα καλά στον κόσμο των επιχειρήσεων είναι ευρέως γνωστό. Το ότι γίνεται μια περαιτέρω αξιοποίησης αυτής από τις (αντ)ασφαλιστικές εταιρίες με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών είναι η «νέα τάση» που κυριαρχεί.

Στο πλαίσιο αυτό, οι (αντ)ασφαλιστικές εταιρίες Aegon, Allianz, Munich Re, Swiss Re και Zurich ξεκίνησαν την Blockchain Insurance Industry Initiative B3i, με στόχο τη διερεύνηση των δυνατοτήτων των διαθέσιμων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μέσω ταχύτερων, πιο πρακτικών και ασφαλών υπηρεσιών, με απώτερο στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της ασφαλιστικής βιομηχανίας. 

Η τεχνολογία Blockchain έχει ως σκοπό τη μείωση της γραφειοκρατίας και των συμφωνιών που χρειάζονται για τα (αντ)ασφαλιστήρια συμβόλαια και την επιτάχυνση της ροής πληροφοριών και χρημάτων, βελτιώνοντας παράλληλα σε μεγάλο βαθμό την ελεγξιμότητα. Ειδικότερα, προσφέρει τεράστιες δυνατότητες ώστε τα ψηφιακά συμβόλαια και οι συναλλαγές μεταξύ πολλών διαφορετικών μερών να εκτελούνται με ασφαλή, διαφανή και ελέγξιμο τρόπο. Με τη δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, το Blockchain έχει τη δυνατότητα να παρέχει ένα συνεπές, αυτόματο περιβάλλον εκτέλεσης μιας σύμβασης, όπου οι συναλλαγές και τα συμβόλαια αποθηκεύονται σε μια κοινόχρηστη βάση, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το διοικητικό φόρτο εργασίας των εμπλεκόμενων φορέων για την εξασφάλιση της συνεπούς εκτέλεσης των συμβολαίων.

Για την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί, οι εταιρίες Aegon, Allianz, Munich Re, Swiss Re και Zurich έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν πάνω σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα, χρησιμοποιώντας ανώνυμες πληροφορίες συναλλαγής και ανώνυμα ποσοτικά δεδομένα, προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι εφικτές οι αντεκχωρήσεις μεταξύ των ομάδων με τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain. Η καλύτερη συνεργασία τους θα συμβάλλει στην καθιέρωση της ως βιώσιμου εργαλείου για τις ασφαλιστικές εταιρίες εν γένει και τους ασφαλισμένους ειδικότερα.  

Πηγή: www.nextdeal.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ