Menu

Τα 4 βασικά αιτήματα των ασφαλιστικών απέναντι στην πολιτεία

Με αρκετό ενδιαφέρον αναμένεται η επικείμενη ετήσια γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (EAEE) Ελλάδος στις 27 Φεβρουαρίου, απ’ τον ασφαλιστικό κλάδο ως προς τη στάση που θα κρατήσει το πολιτικό σύστημα.

Μάλιστα στη φετινή συνέλευση, όπως σημειώνει το Euro2day.gr το «παρών» θα δώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για πρώτη φορά ως πρόεδρος της ΝΔ, μια κίνηση που αποτέλεσε «θετική έκπληξη» σε παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην πρώτη ετήσια γενική συνέλευση της ΕΑΕΕ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ το 2015, η ομιλία του Γιώργου Σταθάκη είχε θεωρηθεί από παράγοντες του κλάδου ως «δυσμενώς ουδέτερη», ενώ το κλίμα φαίνεται πως επιβάρυνε η μη πρόσκληση της ΕΑΕΕ στον διάλογο για τον νέο ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου. Αντιθέτως, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, αλλαγή του κλίματος σηματοδότησε πέρυσι η ομιλία του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος υπερασπίστηκε τον θεσμό των ΣΔΙΤ, τονίζοντας το μεγάλο ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει (και) στις σχέσεις κράτους-ασφαλιστικών εταιρειών.

Γενικότερα, οι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς περιμένουν με ενδιαφέρον να πληροφορηθούν τις κυβερνητικές θέσεις, που -σύμφωνα με αρκετούς- «έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να κινούνται σε ρεαλιστικά πλαίσια».

Όπως σημειώνει το Euro2day.gr τα βασικότερα αιτήματα των ασφαλιστικών εταιρειών προς την πολιτεία είναι η ενεργός συμμετοχή των ασφαλιστικών εταιρειών στον Β' πυλώνα (Επαγγελματικά Ταμεία), η θέσπιση φορολογικών κινήτρων -έστω και με οπισθοβαρή ισχύ- για όσους επιλέγουν να αποκτήσουν συνταξιοδοτικά προγράμματα, ησύμπραξη κράτους και ασφαλιστικών εταιρειών στη διαχείριση τμημάτων των κρατικών νοσοκομείων και η υποχρεωτική κάλυψη των κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΚΑΡΙΕΡΑ

Απαραίτητα προσόντα η διάθεση για μάθηση και το ισχυρό κίνητρο για επαγγελματική δημιουργία και επιτυχία χωρίς όρια. Η πολυετής εμπειρία και τεχνογνωσία μας θα γίνει ο πολύτιμος σύμβουλός σας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ